09/07/2020 | Yazar: Ali Erol

Haziran’ın ikinci yarısından LGBTİ+’lar için gökkuşağı “köşe”leri İzGazete, Cumhuriyet, Hürriyet ve BirGün yazarlarından…

LGBTİ+’ları ve Onur Haftasını selamlayan köşeler… Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gökkuşağının hakkını veren, LGBTİ+’lara (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks) selamı esirgemeyen, en azından homofobik nefret söyleminden medet ummayan pozitif “köşe”leri okumaya devam ediyoruz.

Haziran ayının ikinci yarısından gökkuşağına selamı esirgemeyen “köşe”leri İzGazete, Cumhuriyet, Hürriyet ve BirGün yazarlarından seçtik.

İzGazete’den Ebru Dinçel, İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası ve Onur Yürüyüşü’nü selamlıyor…

İzmir İzGazete’den Ebru Dinçel, “Nerdesin aşkım? İz’deyim aşkım!” başlıklı köşe yazısında, pride’ı ve İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası’nı selamlıyor: “Yola çıkarken bu köşenin LGBTİ+’ların sesi olacağını da söylemiştik. Bildiğiniz gibi Pazar günü PRİDE DAY idi. Salgın sebebiyle sokağa çıkamadık. Sosyal medyada kutladık. Bir hafta boyunca online söyleşiler, paneller yapıldı. Sosyal medya gökkuşağının renklerine bezendi.”

İzGazete yazarı, “Dünyanın her yerinde var olma, kimlik ve hak mücadelesi veren gökkuşağının çocukları”nın slogan ve taleplerini köşesine taşıyor. 28. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası ve 18. Onur Yürüyüşü Basın Açıklamasına köşesinde yer veriyor.

Cumhuriyet, Mine Söğüt: LGBTİ aktivistleri sokaklara çıkamıyorlar”

Cumhuriyet’ten Mine Söğüt, “Hukuk iktidarın üzerine yürürse...” başlıklı yazısında, baro başkanları ve avukatların “Savunma Yürüyüşü”nü yazdı: “Herkes adına hukukçular sokaklardalar. Yürüyorlar. Adalet için yürüyorlar. Hukuk için yürüyorlar.”

Cumhuriyet köşe yazarı, “Sokakların insanlara yasaklandığı ve her türlü hak aramanın tartışmasız terörist eylem olarak kodlandığı bu siyasi iklimde...” yasaklanan LGBTİ+ yürüyüşlerini de hatırlatıyor: “LGBTİ aktivistleri sokaklara çıkamıyorlar.”

Hürriyet’ten Uğur Vardan: Onur Haftası için gökkuşağı filmleri…

Hürriyet’ten Uğur Vardan, “Gökkuşağının bütün renkleri...” başlıklı köşe yazısını Onur Haftası’na ayırdı. Onur Haftası için hazırladığı gökkuşağı filmlerinden oluşan bir liste yayımladı: “Bu hafta dünya genelinde kutlanan ‘Onur Haftası’ nedeniyle LGBTİ bireylerin hayatlarında, dramlarında gezinen, karşılaştıkları zorlukları, toplumsal mücadelelerini anlatan yapımları toparladık.”

BirGün’den Fikri Sağlar: “Ancak kentlerin barışı sağlanırsa ülke barışı oluşabilir!”

BirGün’den Fikri Sağlar, “Barışın yolu adalettir” başlıklı yazısında, “Mersin’de dâhil olmak üzere tüm kentler sorunlar yumağı içinde ayakta kalmaya çabalıyor! Ancak kentlerin barışı sağlanırsa ülke barışı oluşabilir!” diye yazdı.

“Kentlerin toplumsal barışa ulaşabilmesi ancak hak, hukuk ve adaletin oluşmasıyla mümkün!” olacağını yazan BirGün yazarı ve aynı zamanda CHP’den eski Kültür ve Devlet Bakanı Fikri Sağlar, devam etti: “Barış; değişik köken, dil, din ve mezhepten olanları, cinsiyet, yaş ve cinsel tercihi olan tüm farklılıkları kucaklamakla oluşur!”

LGBTİ+’lara selamı esirgemeyen, en azından homofobik nefret söyleminden medet ummayan “köşe”leri okumaya devam edeceğiz: “Hep kahır, hep kahır, hep kahır, hep kahır” nereye kadar…


Etiketler: medya
nefret