06/01/2022 | Yazar: Kaos GL

Ankara Gökkuşağı Aileleri Derneği’nin sosyal medyada yayımladığı “1 SORU - 1 CEVAP serisi”nin yedinci sorusunu Doç. Dr. Koray Başar yanıtlıyor.

“LGBTİ+’ların aileleri ve toplum tarafından kabul edilmesi aileyi güçlendirir” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ+ aile ve yakınlarıyla dayanışma amacıyla kurulan Ankara Gökkuşağı Aileleri Derneği’nin (GALADER) sosyal medyada yayımladığı “1 SORU - 1 CEVAP serisi”nin yedinci videosunda “LGBTİ+’lar bizim aile yapımıza zarar mı veriyor?” sorusunu Doç. Dr. Koray Başar yanıtlıyor.

Başar videoda şunları söylüyor:

“Toplumda birilerinin heteroseksüel olmaması, toplumda birilerinin doğduğunda tayin edildiğinden farklı bir cinsiyetle kendini ifade ediyor ve tanımlıyor olması aile yapısına zarar verecek bir şey değil. Aile yapısına zarar verecek olan şey kişinin kim olduğuna, kendisini nasıl ifade ettiğine göre ailenin geri kalan üyelerinin onu reddetmesi, onu dışarıda tutması, ona baskı uygulamasının kural olarak benimsenmesidir. LGBTİ+’ların görünür hale gelmesi, onların aileleri ve toplum tarafından kabul edildiğinin görülmesi, ailelerinin kim olursa olsun onları aile içinde sevilip kabul edileceğinin gösterilmesi aileyi güçlendirir.”


Etiketler: insan hakları, yaşam, aile
İstihdam