09/07/2023 | Yazar: Aslı Alpar

Antalya’da polis 9. Antalya LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nü engelledi, LGBTİ+ aktivistler Antalya Eğitim-Sen’de saat 16:00’da basın açıklaması düzenledi.

“LGBTİ+’ların anayasal hakkını engellemek için Antalya Emniyeti’ni seferber ettiler” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Antalya’da polis 9. Antalya LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nü engelledi, LGBTİ+ aktivistler Antalya Eğitim-Sen’de saat 18:00’da basın açıklaması düzenledi.

3 Temmuz’da başlayan 9. Antalya Onur Haftası 4 Temmuz’da Antalya Valiliği’nin belirsizlik ve hatalarla dolu kararıyla yasaklandı. Yasağa rağmen Antalya’da LGBTİ+ aktivistler hafta boyunca çeşitli etkinliklerle Pride’ı gerçekleştirdi.

Bugün Onur Yürüyüş’ü için Antalya Eğitim-Sen binası önünde bir araya gelen aktivistler çok sayıda çevik kuvvet, güvenlik şube ve TOMA’yla karşılaştı. Binayı kuşatan Antalya Emniyeti Onur Yürüyüşü’nün gerçekleşmesini engelledi. LGBTİ+ aktivistler yürüyüşte okunmayı planladıkları basın açıklamasını Eğitim-Sen şubesinde gerçekleştirdi.

Avukat Ahmet Çevik, “LGBTİ+’ların anayasal hakkını engellemek için Antalya Emniyeti’ni seferber ettiler. Polis tamamen Eğitim-Sen binasını ablukaya aldı. Daha önce böyle bir kuşatma yaşamadık” dedi.

“Tüm yasaklara rağmen bir aradayız”

Antalya’da okunması engellenen basın açıklamasının tamamı şöyle:

Yaşam haklarının ihlal edildiği, hak ve özgürlük taleplerinin bastırıldığı bu dönemde ‘Sen de seviyorsun, biliyorum’ sloganıyla 9. Antalya Onur haftası ve First Attolos Pride etkinliklerini 2023 yılında da sürdürmeye devam ediyoruz.

Her yıl daha da güçlenerek sürdürdüğümüz bu geleneksel onur yürüyüşlerinde, cesaretimiz boyumuzu aşıyor. Otoriteler tarafından uygulanan tüm yasaklara rağmen etkinliklerimizi gerçekleştirdik! Ve yine şu an burada, tüm yasaklara rağmen bir aradayız; korkmuyoruz; yaşamsal bir hakikat olan cinsel yönelim ve cinsel kimlik çeşitliliğini bir kez daha haykırmak için buradayız. 

Cisheteronormatif dayatmaların ve patriarkanın sürdürmeye çalıştığı köhne, asılsız söylemlerle nefrete yöneltilen toplum içinde hukuksuzca terörize edilen LGBTQİA+’lar temel yaşamsal hakları için türlü haksızlıklara ve ayrımcılıklara göğüs germektedir. 

Dayanışarak, severek, beraber yaşamanın neşesini paylaşarak var olmak yerine nefreti ve ayrımcılığı seçmek en büyük yaşam ve özgürlük düşmanlığıdır! Her türlü tahakküm biçimlerine; türcülüğe, ırkçılığa, patriyarkaya, cinsiyetçiliğe, mülkiyetçiliğe, mülteci düşmanlığına, bağnazlığa, militarizme, ekolojik yıkımlara karşı her alanda bütünleşik hak ve özgürlük mücadelesi için her an her yerdeyiz, buradayız. Hep buradaydık, buradayız, burada olacağız!

Tekrar ediyoruz; alışın, gitmiyoruz! 

Onur Haftası Etkinliklerinde Anayasanın 34. Maddesi uyarınca sokağa çıkma iradesi gösteren ve kollukça cesitli yerlerdeki Onur Haftası kutlamalarındaki arkadaşlarımıza şiddet uygulanmasını ve hukuksuz gözaltına alınmasını kınıyoruz! Eskisehir ve Adana'da bugun yasanan gozaltilari ve hukuksuzlugu kiniyoruz!

Geri gönderme merkezinde olan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz!

Onurlu direnişlerini selamlıyoruz! 

Yaşasın bütünleşik eşitlik ve özgürlük mücadelemiz!


Etiketler: insan hakları, yaşam, nefret suçları, kent hakkı
İstihdam