27/12/2021 | Yazar: Kaos GL

17 Mayıs Derneği’nden Anjelik Kelavgil, Edanur Tanış’ın sunduğu Gökkuşağı Bülteni’ne konuk oldu, LGBTİ+’ların barınma hakkına yönelik engelleri anlattı.

“LGBTİ+’ların barınma sorunu, ekonomik krizden ziyade sadece LGBTİ+ oldukları için yaşadıkları bir ayrımcılık” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Medyascope’un LGBTİ+’ların gündemini her cumartesi 19:00’da ekrana taşıdığı, Edanur Tanış’ın sunduğu “Gökkuşağı Bülteni“nin son konuğu 17 Mayıs Derneği’nden Anjelik Kelavgil oldu.

Beyoğlu Belediye’sinin İstanbul, Karaköy’de seks işçilerinin yaşadığı ve çalıştığı Zürafa, Alageyik ve Kadem Sokak’larının “Kültür ve Sanat Merkezi” olarak hizmet vereceği iddiasıyla bu sokaklarda çalışan seks işçilerinin çalışma ve barınma haklarının ellerinden alıması üzerine konuşan Kelavgil “barınamıyoruz” eylemlerini hatırlattı:

“LGBTİ+ların her zaman maruz kaldığı barınma hakkı ihlalinin ülkenin geneline yayıldığını görüyoruz.”

Kelavgil, “Barınma sorunu yalnızca ekonomik kriz etkisinden ziyade parası olsa dahi sadece LGBTİ+ olduğu için ev sahiplerinin, evi kiraya verenlerin, evi satanların çok boyutlu ayrımcılığına maruz kaldığı bir durum. Bunu sürekli yaşıyoruz” dedi.

Programı buradan izleyebilirsiniz:

 


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, medya, barınma
nefret