30/06/2022 | Yazar: Kaos GL

İVME Hareketi’nin podcast serisinde Onur Ayı bölümünün konuğu Defne Güzel oldu. Yeşer Sarıyıldız ve Güzel, LGBTİ+’ların kent ve mekan bağlamında direnişini konuştu.

“LGBTİ+’ların Kentsel Direnişi” podcasti yayında Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Dayanışma, hürriyet ve örgütlü mücadeleye inanan ve yaşamın her anının ve demokratik mücadelenin her paydaşının hak ettiği değeri gördüğü ölçüde geleceği inşa edebileceğini kavrayarak “Söz, yetki ve iktidar, eşit ve adil olarak kullanılmalıdır” diyen İVME Hareketi’nin yeni podcast bölümü “LGBTİ+’ların Kentsel Direnişi” yayında.

Onur Ayı kapsamında çıkan bölümde; İVME Hareketi’nden Yeşer Sarıyıldız, Kaos GL’den Defne Güzel’i konuk etti. Sarıyıldız’ın sorularıyla LGBTİ+ hareketinin kent ve mekan bağlamında direnişini konu alan sohbete Güzel şöyle giriş yaptı:

“Kent hakkı dediğimiz şey kentte var olanların eşit bir biçimde yararlanabilmesi demek. Öte yandan kenti kentlilerin ihtiyacına göre dönüştürülmesini, kent hakkında söz sahibi olabilmesini de içeriyor. Tabii kentler metalaştırılır ancak kent hakkı dediğimiz şey tam da bunun karşısına çıkıyor aslında. Halkın hem yönetime katılımını hem de hizmetlerden eşit bir şekilde yararlanmasını tartışmaya açıyor.”

“LGBTİ+’lar açısından düşündüğümde aklıma ilk olarak kentlerin cisheteroseksüel bir bakış açısıyla pazarlanması geliyor aslında. En güzel kentler üst orta sınıf ailelerin yaşadığı, eğlenceden politikadan siyasetten uzak; bekar, fakir, LGBTİ+ ve mülteci insanların yaşamadığı yerler olarak tasarlanıyor. Öte yandan LGBTİ+’ların varlığından neredeyse hiç söz edilmiyor bile ama LGBTİ+ toplumu elbette bir yerlerde yaşıyor, çalışıyor, geziyor, eğleniyor, yürüyor…”

İVME Hareketi’nin Defne Güzel’i konuk ettiği “LGBTİ+’ların Kentsel Direnişi” podcast bölümünü buradan dinleyebilirsiniz.


Etiketler: kent hakkı
İstihdam