03/02/2021 | Yazar: Kaos GL

Filmmor Kadın Kooperatifi, LGBTİ+’ları hedef alan karalama kampanyalarına karşı bir açıklama yayımladı.

“LGBTİ+'ların toplumsal nefretin hedefi haline getirilmesine itiraz ediyoruz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kadınlarla kadınlar için sinema yapmak üzere kurulan Filmmor Kadın Kooperatifi, Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör atanması, öğrencilere polis saldırısı ve LGBTİ+’ları hedef alan karalama kampanyalarına karşı bir açıklama yayımladı.

Sanatsal ifade özgürlüğüne dikkat çeken metinde Filmmor, “Biliyoruz ki gökkuşağı ele geçirilemez. Bayrağın bir ucu bizde” diyor.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrencilerin demokratik eylemlerine 4 Ocak’tan bu yana yapılan saldırılara, özellikle de LGBTİ+'ların toplumsal nefretin hedefi haline getirilmesine itiraz ediyoruz. Bu süreçte büyüyen, kamu otoritelerince kullanılan ve teşvik edilen nefret suçunun ve beraberinde artan linç girişiminin karşısında LGBTİ+'ların, onur mücadelesinin, anayasal ve demokratik haklarını kullanan tüm Boğaziçili öğrencilerin yanındayız, dayanışmadayız.

“Siyasi iktidarın arkasına sığındığı ikili cinsiyet rejimi modeli ve ataerkil zihniyet ne derse desin LGBTİ+ hakları, ama'sız, fakat'sız, belki'siz insan hakları; LGBTİ+ mücadelesi ise tepeden tırnağa insan hakları mücadelesidir.  Anayasa nezdinde eşit yurttaşlar olarak, LGBTİ+'ların bütün hakları yasal güvence altındadır ve bunun tersine her söylem, her eylem ayrımcılıktır.

“Biz, başta kendi etkinlik alanımız sinema olmak üzere, sanatın her alanında, herhangi bir gruba/kişiye/kişilere yönelik nefret ve ayrımcılık suçu içermeyen tüm üretimlerin ifade özgürlüğünü savunuyor, bir kolajın, sanat eserinin "suç unsuru" haline getirilmesine karşı çıkıyoruz.

“LGBTİ+’ları, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğini nefret söyleminin hedefi haline getiren, ruh sağlıklarını ve can güvenliklerini alenen tehlikeye atan, ifade ve örgütlenme özgürlüğünü yok sayan her tür söylem ve eyleme son verilmesini, LGBTİ+'ların Anayasa'da doğrudan güvence altına alınan eşit yurttaşlık haklarına kayıtsız şartsız saygı duyulmasını acilen talep ediyoruz.

“Biliyoruz ki gökkuşağı ele geçirilemez. Bayrağın bir ucu bizde.

Asla yalnız yürümeyeceğimiz gibi asla. #AşağıBakmayacağız ”

 


Etiketler: insan hakları, kadın, kültür sanat, eğitim
nefret