20/06/2023 | Yazar: Kaos GL

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün, yeni yasama döneminin ilk grup toplantısında “LGBTİ+’ların varlıklarını hedef alan bu zihniyeti reddediyoruz” dedi.

“LGBTİ+’ların varlıklarını hedef alan bu zihniyeti reddediyoruz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, bugün (20 Haziran) yeni yasama döneminin ilk Meclis Grup Toplantısı’ndaki konuşmasında “LGBTİ+’ların varlıklarını hedef alan bu zihniyeti reddediyoruz” dedi.

Kılıçgün konuşmasında “Şiddeti olağanlaştırmaya çalışan bu iktidarın öncelikli hedeflerinden biri de LGBTİ+’lar. Varlıklarını aleni şekilde hedef haline getiren ve nefret söylemiyle suç işleyen bu zihniyetin kendisini reddediyoruz. Sistematik hale getirilen ayrımcılığa ve şiddete karşı mücadelemiz devam edecek” dedi.

“Özgül Saki’nin gösterdiği dayanışma devletin sistematik şiddetini ifşa etmiştir, yanındayız”

Grup konuşmasında Kılıçgün, 9. Trans Onur Yürüyüşü’nde polis şiddetine karşı çıkan Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Özgül Saki hakkında, ‘işgalci’ benzetmesi yaptığı gerekçesiyle Emniyet Genel Müdürlüğü’nün suç duyurusunda bulunmasına dair de şunları söyledi: ”Milletvekili arkadaşımız Sevgili Özgül Saki’nin karşı karşıya kalmış olduğu soruşturma için söyleyecek de tek şey var. Gösterdiği dayanışma ile bu devletin sistematik hale getirdiği şiddeti ifşa etmiştir, elbette ki yanındayız.”


Etiketler: insan hakları, siyaset
İstihdam