08/11/2021 | Yazar: Kaos GL

Lambdaistanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneği, “LGBTİ+'ların Yerel Gündemi: İhlaller, İmkanlar ve Talepler”programına katılmak isteyen LGBTİ+ katılımcılarını arıyor.

“LGBTİ+’ların Yerel Gündemi” programı katılımcılarını arıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lambdaistanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneği ve Genç Yeşiller iş birliğinde gerçekleştirilen ve CDN (Cooperation and Development Network Eastern Europe) tarafından “Herkes için Kentler” programı kapsamında desteklenen “LGBTİ+'ların Yerel Gündemi: İhlaller, İmkanlar ve Talepler” programı, yerellerinde bir şeyleri değiştirmek isteyen LGBTİ+ aktivistlerini bekliyor. 

LGBTİ+’ların kentsel hakları, kişilerin ve örgütlerin izleme ve katılım kapasitelerinin güçlendirilmesi ve LGBTİ+’lar ile yerel yönetimlerin karşılıklı ilişkisinin geliştirilmesi hedefleyen programda sahadan ve akademiden uzmanları dinleme şansı bulacak ve yerellerde LGBTİ+’ların yaşadıkları sorunlara yerel yönetimlerin üretebileceği çözümler üzerine tartışmalar yürütülecek.

13-14 Kasım tarihinde çevrimiçi gerçekleşecek olan program, Türkiye’nin farklı bölgelerinden LGBTİ+ aktivistlerin, örgüt temsilcilerinin ve bireysel olarak bu konuya ilgi duyan ve bu alanda bilgi üretimine katkı sunmak isteyen kişilerin başvurusuna açık. Toplam 25 kişinin kabul edileceği programda başvuruların değerlendirilmesinde şehir ve cinsiyet kimliği dağılımı gözetilecek. Örgütsel temsiliyeti olan katılımcılara öncelik verilecek.

Etkinliğe buradan kayıt olabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, yaşam, kent hakkı
İstihdam