05/03/2018 | Yazar: Kaos GL

Hapiste LGBTİ: LGBTİ+ mahpuslar maddi sıkıntılar yaşıyor ve ihtiyaçlarını karşılayamıyor.

LGBTİ+ mahpuslar destek bekliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hapiste LGBTİ: LGBTİ+ mahpuslar maddi sıkıntılar yaşıyor ve ihtiyaçlarını karşılayamıyor.

Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Tarsus 3 No’lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan gelen mektuplar.

Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği / Türkiye Hapishane Çalışmaları Merkezi, 2012 yılından bu yana yürütttüğü Hapiste LGBTİ Ağı ile LGBTİ ve insan hakları alanında çalışan dernek, araştırmacı ve aktivistlerle çeşitli platformlarda bir araya geliyor; bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunuyor ve birlikte LGBTİ mahpusların hak ihlallerini çözmeye, sorunlarını ve ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor.

Hapiste LGBTİ Ağı, LGBTİ+ mahpusların hiçbir maddi olanaklarının olmaması nedeniyle ihtiyaçlarını karşılamadıklarını anlattıkları mektupları paylaşmaya devam ediyor.

Dayanışmaya!

“Güvenlik gerekçesi” nedeniyle diğer mahpuslarla bir araya gelemeyen ve atölye hakkından yararlanamayan mahpuslar maddi sıkıntılar yaşıyor ve ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Hapiste LGBTİ, LGBTİ+ mahpuslara destek olmak için CİSST’in 0212 293 69 82 numaralı telefonunu arayarak bilgi almaya çağırıyor.


Etiketler: insan hakları
İstihdam