25/10/2021 | Yazar: Kaos GL

Sosyalist Lubunya Hareketi: “LGBTİ+ toplumunun eşit ve özgür bir şekilde yaşayabileceği bir gelecek için örgütlü mücadeleyi büyütelim!”

“LGBTİ+ mücadelesi, bugün daha güçlü ve daha gür bir sesle haykırmaktadır” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyalist Lubunya Hareketi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Hak-İş Konfederasyonu 46. Kuruluş Yıl Dönümü ve Başkanlar Kurulu Toplantısı’ndaki “LGBT’yi aile yapımızı bozmasın, çocuklarımızı ahlaksızlığa sevk etmesin diye engelledik” ifadelerinin ardından açıklama yayınlayarak LGBTİ+’lara yönelik baskı, ayrımcılık ve şiddetin artmaması için mücadeleyi büyütmeye çağırdı:

“İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hak-İş Konfederasyonu 46. Kuruluş Yıl Dönümü ve Başkanlar Kurulu Toplantısı’na ayrımcı açıklamalarda bulundu. Soylu yaptığı konuşmada, Selahattin Demirtaş’ı ve Osman Kavala’yı serbest bırakmadıklarını açıkça itiraf ettikten sonra ırkçılık ve göçmenlere yönelik yabancı düşmanlığı gösterdi. Ardından aile yapısına değinen ve LGBTİ+ toplumunu ‘ahlaksız’, ‘sapkın’ olarak gösteren Soylu, ‘LGBT’yi aile yapımızı bozmasın, çocuklarımızı ahlaksızlığa sevk etmesin diye engelledik’, ifadelerini kullandı.”

“AKP iktidarının tetikçiliğini yapan Soylu, her fırsatta LGBTİ+ toplumunu hedef göstererek, LGBTİ+’ları marjinalize etme, toplumdan dışlama ve LGBTİ+’lara yönelik baskı, ayrımcılık ve şiddetin ortaya çıkmasını hedeflemektedir. Faşist AKP iktidarının devlet politikası haline getirdiği bu söylemler, LGBTİ+’ların her gün nefret söylemine ve nefret suçlarına maruz bırakılmasına neden olmaktadır. Sözde Türk aile yapısına her seferinde yapılan vurgular ise toplumda var olan homofobik, transfobik, bifobik ve cinsiyetçi ayrımcık, baskı ve şiddetin körüklenmesini sağlamaktadır. Soylu LGBTİ+ toplumunu açıkça düşman bir hedef olarak görmektedir. Bu yüzden LGBTİ+’lara yönelik düşman politikası üretmektedir. LGBTİ+’ların, çocukları ahlaksızlığa sevk ettiğini, bunun için LGBTİ+’ları engellediklerini ifade eden Soylu’ya cevabımız şudur; LGBTİ+ varoluşlarını engelleyemezsiniz! Bizler her gün türlü ayrımcılıklar ile karşı karşıya kalan LGBTİ+’lar var olduk ve var olmaya devam edeceğiz. Ne sizin ırkçı, cinsiyetçi ve faşist devlet politikanız, ne de bizi toplum dışına itmek için bize yönelik oluşturduğunuz düşmanca söylemleriniz bizi engelleyemez. AKP iktidarının özellikle 2015’ten bu yana LGBTİ+ toplumuna yönelik ortaya koyduğu fiili yasaklar nasıl ki mücadelemizi bir an olsun engelleyemedi aynı şekilde ürettiğiniz düşmanca söylemleriniz de engel olamayacak.”

“LGBTİ+ mücadelesi, bugün daha güçlü ve daha gür bir sesle haykırmaktadır, umutla, dirençle baktığı gelecek için. Patriyarkal özel mülkiyet düzeninin her türlü yabancılaşmış, ayrımcılığına, baskısına ve şiddetine karşı LGBTİ+’lar örgütlenerek cevap olmaktadır. LGBTİ+ toplumunun eşit ve özgür bir şekilde yaşayabileceği bir gelecek için örgütlü mücadeleyi büyütelim!”


Etiketler: insan hakları, siyaset
İstihdam