08/05/2023 | Yazar: Kaos GL

TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, TRT’de partisi adına yaptığı propaganda konuşmasında “LGBTİ+ olmayı hakaret sanan ataerkiyi başlarına yıkacak, İstanbul Sözleşmesi’ne derhal geri dönecek, toplumsal cinsiyet eşitliğini mutlaka sağlayacağız” dedi.

“LGBTİ+ olmayı hakaret sanan ataerkiyi başlarına yıkacağız” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil’in partisi adına yaptığı TRT propaganda konuşması yayımlandı.

Toplumsal cinsiyet eşitliği hususunda özellikle söz veren Kadıgil, “LGBTİ+ olmayı hakaret sanan ataerkiyi başlarına yıkacağız” dedi ve İstanbul Sözleşmesi’ne derhal geri dönüleceğini ifade etti.

Kadıgil’in konuşmasının o bölümü şöyle:

“Özellikle söz veriyorum, bu ülkede kadın erkek eşitliğini mutlaka kuracağız! Kadın düşmanlığına, kadın cinayetlerine, şiddetin her türlüsüne, kadınların ikinci sınıf insan muamelesi görmesine karşı savaşacağız! İstanbul Sözleşmesi’ne derhal geri dönecek, dönmemek için kırk takla atacak olanların karşısına duvar olup dikileceğiz! Her mahalleye ücretsiz ve nitelikli kreşler açacak, ev içi bakım yükünü olması gereken yere, devletin üstüne alacağız. Kadın olmayı, LGBTİ+ olmayı hakaret sanan ataerkiyi başlarına yıkacak, toplumsal cinsiyet eşitliğini mutlaka sağlayacağız.

Etnik, dinsel, mezhepsel, cinsiyet temelli hiçbir ayrımcılığa ve engellileri yok sayan sağlamcı anlayışa geçit vermeyeceğiz. Bu topraklarda yaşayan insanların arasına nefret tohumları ekilmesine de, baskı ve savaş politikalarına da kimden gelirse gelsin şiddet eylemlerine de karşı duracağız.”


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, yaşam, siyaset
İstihdam