15/06/2016 | Yazar: Kaos GL

Müslüman Anadolu Gençlik grubunun ardından Alperen Ocakları, 26 Haziran’da gerçekleştirilecek 2016 LGBTİ Onur Yürüyüşü’nü tehdit etti.

LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne Alperenler ve Müslüman Anadolu Gençlik’ten tehdit Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Müslüman Anadolu Gençlik grubunun ardından Alperen Ocakları, 26 Haziran’da gerçekleştirilecek 2016 LGBTİ Onur Yürüyüşü’nü tehdit etti.

Sosyal medyada örgütlenen Müslüman Anadolu Gençliği isimli bir grup, 19 Haziran Trans Onur Yürüyüşü ve 26 Haziran’da gerçekleştirilecek 2016 LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne karşı ‘Onursuz sapıkları yürütmüyoruz’ adlı bir etkinlik çağrısı yaptı. Homofobi ve transfobi karşıtlarının tepkisi sonucu önce grubun etkinlik sayfası sonra grubun kendi sayfası kapatıldı.

Her sene provokasyon yaratmaya çalışan Alperen Ocakları’ndan tehdit

Alperen Ocakları Vakfı İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican da homofobik ve transfobik nefret söyleminde bulunarak 26 Haziran LGBTİ Onur Yürüyüşü’nü tehdit etti. Geçtiğimiz yıllarda da küçük bir grup olarak Onur Yürüyüşü zamanı İstiklal Caddesi’nde toplanan, provokasyon yaratan ancak yürüyüşü engelleyemeyen Alperen Ocakları’nın başkanının ifadeleri şöyle:

“İsmi onur yürüyüşü olan ama aslı ahlaksızlık olan ve toplumun sinir uçlarına dokunan bu tip ahlaksızlıkların normalleştirilmesine, özendirilmesine asla müsaade etmeyeceğiz.

“Tepkimiz çok net ve sert olacaktır. Mübarek bir ayda hep aynı şeyleri yapıyorlar. Değerlerimiz hiçe sayarak alay edercesine bizimle dalga geçiyorlar. Sayın devlet yetkilileri bunlarla bizi uğraştırmayın. Ya gereğini yapın ya da biz gereğini yapacağız. Biz her şeyi göze aldık direk yürüyüşü engelleyeceğiz.

“Devletimizin de milli değerleri göz önünde bulundurarak buna dur demesi gerekiyor. Çünkü bu normal bir özgürlük değil. Biz şimdi uyarıyoruz. Önceden olacakları bildirdik, bundan sonra olacakların sorumlusu biz değiliz.”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam