01/05/2015 | Yazar: Kaos GL

Dört bir yandan LGBTİ örgütleri 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü eylemlerine çağırıyor. İşte il il buluşma nokta ve saatleri…

LGBTİ örgütleri 1 Mayıs’a çağırıyor: İl il buluşma noktaları Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Dört bir yandan LGBTİ örgütleri 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü eylemlerine çağırıyor. İşte il il buluşma yer ve saatleri…
 
Adana: Queer Adana saat 14.00’de, İnönü Parkı’nda cinsiyet eşitliği için, bütün LGBT’ler ve homofobi transfobi karşıtlarını kortejlerine bekliyor.
 
Afyon: Afyon LGBTİ İnisiyatifi saat 14.00'de Anıtpark'ta olacak.
 
Ankara: Ankara’da homofobi ve transfobi karşıtları 2001 yılından bugüne kadar olduğu gibi 1 Mayıs alanında olacak. Kaos GL, Pembe Hayat ve öğrenci topluluklarının çağrısıyla 11.30’da Tren Garı önünde buluşulacak. Gökkuşağı bayrakları emek ve LGBTİ mücadelelerinin dayanışması için dalgalanacak.
 
Antakya: Kaws Kuzah LGBTİ, ilk kez 1 Mayıs alanlarına çıkıyor ve Antakya’dan homofobi ve transfobi karşıtlarını birlikte yürümeye çağırıyor.
 
Antalya: Pembe Caretta LGBTİ, saat 13.00’de 1 Mayıs alanı Aydın Kanza Parkı’nda olacak.
 
Antep: ZeugMadi LGBTİ “İş, aşk ve özgürlük” için 10.30’da Yeşilsu Parkı’nda buluşup miting alanı İstasyon Meydanı’na yürüyecek.
 
Batman: Keskesor Diyarbakır LGBTİ, Batman’da yapılacak merkezi mitinge “LGBTİ hareketi sınıflı topluma karşı, özerk bir mücadeledir” pankartıyla katılacak. Dersim Roştiya Asme LGBTİ de Batman’da olacak.
 
Bursa: Özgür Renkler LGBTİ, bu sene ilk kez 1 Mayıs’a kendi kortejleriyle katılacak. Homofobi ve transfobi karşıtları 12.30’da Altıparmak Stadyum’da buluşup; 13.00’de miting alanı Kent Meydanı’na yürüyecek.
 
Denizli: Denizli LGBTİ ve Aileleri 1 Mayıs için saat 12.00’de Candoğan Parkı’nda olacak.
 
Dersim: Dersim Roştiya Asme LGBTİ, hem Batman’daki bölgesel mitinge hem de Dersim’deki 1 Mayıs eylemlerine katılacak.
 
Eskişehir: Anadolu LGBTİ, Espark'ta LGBTİ kortejine çağrı yaptı.
 
İstanbul: Hêvî LGBTİ “1 Mayıs’ta Taksim yasağını tanımıyoruz” diyor; demokrasi, özgürlük ve eşitlik için Taksim’e çağırıyor.
 
İzmir: İzmir’deki LGBTİ örgütleri Ege LeGeBİT, Siyah Pembe Üçgen, 9 Eylül Üniversitesi Eşit Şerit ve İzmir LGBTİ İnisiyatifi; Gökkuşağı Dayanışma Ağı adı altında saat 10.00’da Konak İskelesi’nde olacak. Azınlık LGBTİ grubu Ahura LGBTİ de 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’na çağrı yaptı.
 
Kars: Kars Homofobi ve Transfobi Karşıtı Platform saat 10.00'da Aslan Heykeli'nden Cumhuriyet Meydanı'na yürüyecek.
 
Kocaeli: Kocaeli LGBTİ İnisiyatifi ve Kocaeli Üniversitesi LGBTİ Kolektifi 10.30’da Merkez Bankası önünde olacak.
 
Malatya: Malatya Gökkuşağı LGBTİ İnisiyatifi saat 11.00’de Malatya Kız Meslek Lisesi’nden Malatya Lisesi’ne yürüyecek.
 
Mersin: Mersin 7 Renk LGBTİ, “LGBTİ’nin ateşi sermayeyi yakacak” diyerek 1 Mayıs alanlarına çağırıyor. Tarsus'ta ise LGBTarsus ilk kez 1 Mayıs alanında olacak! 13:30'da Kleopatra kapısından Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüş yapılacak.
 
Niğde: Gökkuşağının Okları LGBTİ İnisiyatifi 1 Mayıs’ta ilk kez alanlara çıkacak. Niğde için buluşma yeri Hükümet Meydanı, saat ise 13.00.
 
Sakarya: Sakarya LGBTİ İnisiyatifi 1 Mayıs’ta “Patron ne ayol” diyerek meydanlarda olmaya çağırıyor.
 
*Kendi yerelinizdeki LGBTİ oluşumlarının 1 Mayıs çağrılarını web@kaosgl.org adresine iletebilirsiniz. 

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam