16/10/2023 | Yazar: Kerem Selçuk

Türkiye’deki LGBTİ+ örgütleri ve LGBTİ+ aileleri örgütleri, Anayasa değişikliği teklifi sürecindeki yol haritalarını belirlemek adına Ankara’da bir araya geldi.

LGBTİ+ örgütleri Anayasa teklifi gündemi için buluştu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Türkiye’deki LGBTİ+ örgütleri ve LGBTİ+ aileleri örgütleri, 14 – 15 Ekim tarihlerinde Anayasa değişikliği teklifi sürecindeki yol haritalarını belirlemek adına Ankara’da bir araya geldi.

Etkinliğe Kaos GL, 17 Mayıs, SPoD, Kırmızı Şemsiye, Pembe Hayat, Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı, Genç LGBTİ+, Muamma LGBTİ+, Üniversiteli Kuir Araştırmaları ve LGBTİ+, LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları, Ankara Gökkuşağı Aileleri, Mersin 7 Renk ve Bursa Özgür Renkler derneklerinden temsilciler katıldı.

Anayasa değişikliği teklifi toplantısının ilk gününde, örgütler bu süreçte atacakları adımları ve yürütecekleri kampanyaları somutlaştırdı. Ayrıca, bu süreçte karşılaşılacak tehditlere karşı geliştirilecek stratejiler konuşuldu.

İkinci gün yürütülen atölyelerde örgütler yürütecekleri çalışma ve kampanyalarda kullanacakları yöntemlere, araçlara ve kaynaklara dair detaylarını tartıştı. 

İki günlük çalıştayın sonunda örgütler bundan sonraki süreçlerdeki bireysel ve kolektif çalışmalarına dair eylem ve dayanışma ilkelerini belirledi. 


Etiketler: insan hakları, sivil anayasa, aile
İstihdam