31/03/2023 | Yazar: Kaos GL

Türkiye’den LGBTİ+ dernek ve oluşumlarının 31 Mart Uluslararası Trans Görünürlük Günü mesajları umut veriyor.

LGBTİ+ örgütlerinden 31 Mart mesajları Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İllüstrasyon: Bartu Akyürek / Kaos GL

Türkiye’den LGBTİ+ dernek ve oluşumlarının 31 Mart Uluslararası Trans Görünürlük Günü mesajları umut veriyor.

Gelin birlikte göz atalım…

Genç LGBTİ+ Derneği: Mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz

“Bu yıl dünya çapında on dördüncü kez kutlanan Uluslararası Trans Görünürlük Günümüz kutlu olsun! 31 Mart'ı vesile ederek trans var oluşlarımızı, yaşamımızı kutluyor ve trans hakları konusunda farkındalık yaratıyoruz. Gücümüzü, direncimizi arttırmaya ve cesaretimizle mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz. Vardık, varız ve var olacağız! “

Gökkuşağı Aileleri Derneği: Trans evlatlarımızın yanındayız!

“Trans çocuklar vardır! Trans evlatlarımızın yanındayız!”

Mora LGBTİ+: Olduğumuz kişiden asla vazgeçmiyoruz

“Bizler hayatın her alanında, yaşamın tam içinde yer alıyoruz. Attığımız her adım, aldığımız her nefes bu mücadele için bir güç kaynağı adeta. Bazen bu yolda zorlanıyor hatta yaralar alıyor olsak da bunlar bizi daha da güçlendiren birer deneyim oluyor. Olduğumuz kişiden asla vazgeçmiyoruz. Şu an aramızda olmayan arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin hesabını bir bir soracağımızı ve onları asla unutmadığımızı bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.”

Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği: Bugün transların yaşamını kutluyoruz!

“Varoluşumuzla, kimliğimizle özgürce yaşamak hakkımız. Bizlere ne yapacağımızın, ne olacağımızın, nasıl davranacağımızın dayatılmasını reddediyoruz! Haklarımıza erişebildiğimiz, özgürce ve adilce yaşayabildiğimiz güne dek taleplerimizden vazgeçmiyoruz. Bugün transların yaşamını, yaşamlarımızı kutluyoruz.”

Ege Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Topluluğu Lavender LGBTİQ+: Trans hakları insan haklarıdır!   

“31 Mart Trans Görünürlük Günümüz kutlu olsun! Yüzyıllarca vardık, hala buradayız ve yüzyıllarca var olmaya devam edeceğiz. Haklarımızı vermemekte ısrarcı olan, bizleri katleden, düşük gören herkesten hesap soracağız. Trans hakları insan haklarıdır! Buradayız aşkım!”

Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği: Vardık, varız ve var olacağız!

“31 Mart Trans Görünürlük Günümüz kutlu olsun! Bugün ve her gün direncimizi, gücümüzü, mücadelemizi, cesaretimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Haklı mücadelemizi, bedenlerimizi, deneyimlerimizi ve eşitlik talep eden sözlerimizi görünmez kılmaya çalışan nefrete inat, vardık, varız ve var olacağız!”

Direnişin Renkleri İzmir: Trans yaşamlarımız değerlidir!

“31 Mart Uluslararası Trans Görünürlük Günümüz kutlu olsun! Transfobiye ve cisseksizme karşı mücadele etmeye, nefrete inat yaşamayı savunmaya devam edeceğiz. Trans yaşamlarımız değerlidir!”

Bilkent Üniversitesi Resmi LGBTQİA+ Öğrenci Topluluğu: Trans+ öznelerin yanında gururla duruyoruz

“31 Mart her yıl Uluslararası Trans+ Görünürlük Günü olarak kutlanıyor. Bu gün, trans+ öznelerin yaşamlarını kutlamaya ve her gün karşılaştıkları ayrımcılığa dikkat çekmeye adanıyor. Trans+ öznelerin yanında gururla duruyor ve herkese kendisini özgürce ifade edebileceği bir dünya diliyoruz! Renkli kalın!”

Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık Ve İnsan Hakları Derneği: Cesuruz, güçlüyüz, umutluyuz!

“Uluslararası Trans Görünürlüğü Günü (TDoV olarak da bilinir), translara yönelik ayrımcılığa dikkat çekmek ve transların topluma sunduğu katkıları vurgulamak için 2009’dan bu yana 31 Mart’ta kutlanır. Trans Görünürlük Günü’nün amacı, pozitif olgulara ve hislere odaklanarak kendimizi ait hissettiğimiz kimliklerimizi kutlamak ve trans kapsayıcı bir toplum yaratmak.

“Trans şemsiye kavramı altında toplanan bizler var oluşumuzun haklı ve geçerli olduğunu biliyor, kayıplarımızı, bizi buraya getiren öncüleri unutmadan kazançlarımızı gururla, hevesle, inatla hatırlıyor, hatırlatıyor ve sesimizi duyurmaya devam ediyoruz: Vardık, varız, var olacağız!

“Her birimiz farklı farklıyız, renk rengiz ve renklerimizle bir bütünüz, bir aradayız. Cesuruz, güçlüyüz, umutluyuz!

“Her gün, her yıl olduğu gibi bu 31 Mart’ta da “Trans Hakları İnsan Haklarıdır!” diyor ve sizi de dayanışmamıza davet ediyoruz.

“Trans Görünürlük Günü Kutlu Olsun!

Keskesor Amed LGBTİ+ Oluşumu: Be Trans Jîyan Nabe!

“31 Mart Transseksüel Görünürlüğü Günü Kutlu Olsun! Transfobiyi yeryüzünden sildiğimiz, kimsenin cinsiyet kimliği ve ifadesi nedeniyle ayrımcılığa maruz kalmadığı bir geleceği kurma umuduyla mücadeleye devam. Susma Haykır Translar Vardır. Be Trans Jîyan Nabe!”

LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları Derneği (LİSTAG): Trans çocuklarımız candır!

“İkili cinsiyete sıkıştırılmış bir hayat istemiyoruz. Trans çocuklarımız candır!”

Halkların Demokratik Kongresi LGBTİ+ Meclisi: Gelecek Transların

“31 Mart Uluslararası Trans Görünürlük Günümüz kutlu olsun! Faşist, transfobik politikalarla yaşamlarımıza müdahele edenlere karşı hep birlikte sesimizi, isyanımızı yükseltiyoruz. Gelecek Transların!”

 


Etiketler: yaşam
İstihdam