06/01/2022 | Yazar: Kaos GL

Kuir Kıbrıs, insan ticareti ve seks işçiliğine ilişkin bilgilendirme etkinliği yaptı. Etkinlikte Kıbrıs’ın kuzey kesiminde ve Avrupa’da insan ticaretine karşı mücadele konuşuldu.

LGBTİ+ seks işçileri ve insan ticaretine karşı savunmasızlıklar Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kuir Kıbrıs Derneği’nin Kaos GL işbirliğiyle yürüttüğü “Sömürüden Özgür LGBTİ+ HAYAT” Projesi kapsamında, Kuir Kıbrıs üyelerine, takipçilerine ve platform paydaşlarına yönelik düzenlenen insan ticareti ve seks işçiliği konulu bilgilendirme etkinliği yapıldı.

5 Ocak Çarşamba günü Zoom üzerinden çevrimiçi yapılan etkinlikte Kıbrıs’ın kuzey kesiminden Hukukçu ve İnsan Hakları Platformu (İHP) İnsan Ticareti Koordinatörü Fezile Osum ve Avrupa Seks İşçisi Hakları İttifakı (ESWA) Koordinatörü Sabrina Sanche konuştu.

Osum Kıbrıs’ın kuzey kesimindeki insan ticareti ile ilgili durum ve insan ticaretine karşı mücadeleyi anlattı. Ardından Sanchez LGBTİ+ seks işçileri, hakları ve insan ticaretine karşı savunmasızlıklar konusunda Avrupa’daki durum ve insan ticaretine karşı verilen mücadeleyi aktardı.

Hayat projesi hakkında

“Lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks ve dahası (LGBTİ+), sömürüden özgür olabileceği bir Kıbrıs için!” diyerek başlayan Hayat Projesi, Kıbrıs’ın kuzey kesiminde insan ticaretine maruz kalan LGBTİ+ların mücadelesine katkı sağlamayı amaçlıyor. “Sömürüden Özgür LGBTİ+ (Hayat) Projesi”, Mayıs 2019’da başladı ve 7 Ocak 2022 tarihinde son bulacak.


Etiketler: insan hakları, yaşam, dünyadan
İstihdam