20/07/2021 | Yazar: Anjelik Kelavgil

17 Mayıs Derneği’nin sosyal hizmet uzmanlarına yönelik düzenlediği “LGBTİ+ ve Sosyal Hizmet Eğitim Programı” tamamlandı.

LGBTİ+ ve sosyal hizmet eğitim programı tamamlandı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

17 Mayıs Derneği’nin yürütmekte olduğu ve SİDA tarafından desteklenen Gökkuşağı Projesi kapsamında sosyal hizmet uzmanlarıyla bir araya gelindi. 5, 7, 8 ve 9 Temmuz tarihlerinde gerçekleşen eğitim, derneğin Sosyal Hizmet Uzmanı Rıza Yılmaz’ın yürütücülüğünde gerçekleşti.

43 farklı şehirden 153 kişinin başvurduğu eğitim programının etkili bir şekilde yürütülebilmesi için yaklaşık 40 sosyal hizmet uzmanı ve sosyal hizmet öğrencisi belirlendi. Çalışılan alan, yaşanan şehir ve eğitime dair motivasyonlara göre çeşitliliğin sağlanması hedefiyle seçilen katılımcılarla, her gün çeşitli konu başlıkları ve o alanda aktivizm yürüten kişilerle bir araya gelinerek oturumlar yapıldı. 

Eğitimin ilk gününde Umut Güven’in desteğiyle “LGBTİ+ Kavramlar ve Sosyal Hizmet”, ikinci gününde Belgin Günay ve Yasemin Bahar’ın destekleriyle “İnterseks Hakları ve Sosyal Hizmet”, üçüncü gününde Özge Gökpınar ve Umut Güner’in destekleriyle “Yaşlı LGBTİ+’lar ve Sosyal Hizmet”, son gününde ise Defne Güzel’in desteğiyle “HIV ve Sosyal Hizmet” konuları konuşuldu.

Oturumların ilk yarısında konuklar kendi alanlarına dair aktarımda bulundu. Bu aktarımlardan sonra çeşitli sosyal hizmet alanlarında çalışan veya çeşitli alanlarla ilgisi olan katılımcılar, kendi çalışma alanlarından örneklerle eğitim programının zenginleşmesini sağladı. Bu örnekler sayesinde birçok sosyal hizmet alanında LGBTİ+’larla karşılaşılabildiği ve karşılaşıldığında neler yapılabileceği, nasıl önerilerin olduğu tartışıldı.

9 Temmuz’da biten eğitim programı, yürütülen Gökkuşağı Projesi kapsamında Ekim ayında tekrarlanacak ve duyurusu 17 Mayıs Derneği web sitesinde ve sosyal medya hesaplarında yapılacak.


Etiketler: insan hakları, sosyal hizmet
nefret