16/06/2023 | Yazar: Kaos GL

17 Mayıs Derneği LGBTİ+ yaşlılık çalışmaları kapsamında gerçekleşecek uluslararası iyi örnekler- deneyim paylaşımı toplantısının son oturumu 19 Haziran Pazartesi günü. Etkinliğe GreyPride Fransa da katılacak.

LGBTİ+ yaşlılık çalışmaları iyi örnekler oturumuyla devam edecek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

17 Mayıs Derneği LGBTİ+ yaşlılık çalışmaları kapsamında gerçekleşecek uluslararası iyi örnekler- deneyim paylaşımı toplantısının beşinci ve son oturumu 19 Haziran Pazartesi günü çevrimiçi gerçekleşecek.

Dernek, “Bu seneki 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi, Transfobi ve İnterfobi Karşıtı Gün ve hafta bünyesinde 16 Mayıs LGBTİ+ Yaşlılar Günü kapsamında ertelemek durumunda kalmıştık” diyor ve Uluslararası Deneyim Paylaşımı toplantılarının beşinci ve sonuncusuna GreyPride Fransa'nın da katılacağını ekliyor.

Etkinlik, Türkiye saatiyle 20:00- 22:00 arasında gerçekleşecek. Etkinliğin ilk bölümünde 

Türkiye deneyimleri konuşulacakken ikinci bölümde GreyPride'ın deneyimlerini aktarılacak. Dernek bu sayede Türkiye ve Fransa arasında her iki ülkedeki yaşlılık çalışmaları deneyimlerini ortaya koyacaklarını söylüyor.

Program hakkında

Etkinlik programı şöyle:

1. Kerem Dikmen, LGBTİ+ Hakları konusunda Türkiye Gündemi

2. Umut Güner, 40+lar ve örgütlenme deneyimi 

3. Defne Güzel, Türkiye'deki HIV mücadelesi deneyimi 

4. Belgin Günay, interseksler ve sosyal hizmetlere erişim 

5. Havva Kafes, Deprem dayanışması/yoksulluk 

6. Özge Gökpınar, Türkiye'deki yaşlanan ve yaşlı LGBTİ+'ların sorunları 

7. Sylvain Guyot, GreyPride Fransa

Kayıt yaptırmak için

Türkçe-Fransızca/Fransızca-Türkçe dilleri arası tercüme hizmeti sunulacak toplantıya kayıt yaptırmak için kirkindansonralubunya@17mayis.org adresine e-mail atmanız yeterli. Etkinlik linki 19 Haziran Pazartesi, saat 13:00’e kadar iletilecek.


Etiketler: insan hakları, yaşam, yaşlılık
İstihdam