07/09/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

Genç LGBTİ+’nın LGBTİ+ öğrencilerin kaleme aldıkları yurt deneyimlerinden oluşan “LGBTİ+ Yurt Deneyimleri” kitabı çıktı.

“LGBTİ+ Yurt Deneyimleri” çıktı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Genç LGBTİ+’nın LGBTİ+ öğrencilerin kaleme aldıkları yurt deneyimlerinden oluşan “LGBTİ+ Yurt Deneyimleri” kitabı çıktı.

İzmir Genç LGBTİ+ Derneği, LGBTİ+ gençlerin öğrenci yurtlarında yaşadıkları deneyimleri görünür kılmak üzere başlattığı “LGBTİ+ Dostu Öğrenci Yurtları” projesiyle öğrenci yurtlarında kalan LGBTİ+’ların neler yaşadıklarını ortaya koymayı hedefliyor.

Derneğin, Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği ile birlikte yürüttüğü proje kapsamında; LGBTİ+ öğrencilerin kaleme aldıkları yurt deneyimlerinden oluşan “LGBTİ+ Yurt Deneyimleri” kitabı çıktı.

“Sıkıntıları birinci ağızda dinleyerek genel durum çizmek istedik”

Genç LGBTİ+’dan Duygu Yayla kaosGL.org’a kitabı şöyle tanıttı:

“LGBTİ+ gençler olarak eğitim hayatı boyunca pek çok sorunla karşılaşıyoruz. Bu sorunlar arasında barınma sorunu oldukça büyük bir yer kaplıyor. Yeni geldikleri şehir konusunda çok fazla bilgi sahibi olmayan LGBTİ+ gençler çoğunlukla öğrenci yurtlarında kalmayı tercih ediyorlar.”

“Biz bu çalışmayı hazırlarken LGBTİ+ gençlerin öğrenci yurtlarında yaşadıklarına ilişkin verilerin oldukça az olduğunu ve bu konuda gerek sivil toplumun gerek karar alıcıların yeterli oranda çalışma yapmadığını fark ettik. Her şeyden önce bu çalışmadaki amacımız öğrenci yurtlarında yaşayan LGBTİ+’ların deneyimlerini toplamak ve sıkıntıları birinci ağızda dinleyerek genel durum çizmek.”

“LGBTİ+ Yurt Deneyimleri” kitabının dijital versiyonunu ya da kurumunuza basılı hâlini istemek için dernek@genclgbti.org adresine e-posta ile ulaşabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, barınma
İstihdam