11/05/2018 | Yazar: Kaos GL

Gazetelerin LGBTİ gündemi için bugün iki kültür sanat haberine yer veriyoruz.

LGBTİ’ler bugün gazetelerin kültür sanat haberlerinde Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gazetelerin LGBTİ gündemi için bugün iki kültür sanat haberine yer veriyoruz.

Gazetelerin LGBTİ gündemi için bugün iki kültür sanat haberine yer veriyoruz. Önce Bodrum Ekspres gazetesinde bir edebiyat haberine ardından Evrensel gazetesinin Kültür Sanat sayfasına göz atacağız.

“Gök Kuşaksız”

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yayınlanan Bodrum Ekspres gazetesinde “Necla Akdeniz ‘Gök Kuşaksız’ kitabını imzaladı” başlıklı haberle başlayalım. Haber, yazar Necla Akdeniz’in, 10 Ekim Ankara katliamındaki patlamada hayatını yitiren LGBTİ aktivisti Berna Koç’un yaşam öyküsünden etkilenerek yazmış olduğu ‘Gök Kuşaksız’ isimli kitabını Bodrum Gümüşlük’te imzaladığı duyuruluyor.

Akdeniz gazeteye verdiği demeçte, "Bu kitaptaki hikâye aslında 3 yıl önce 10 Ekim'de büyük acılar yaşadığımız Ankara katliamından sonra oldu. İlk yazdığım romanı yarım bırakmak zorunda kaldım. Yaşadığım hüzünler ve duygu yoğunluğu beni çok etkiledi. Özellikle yaşamını yitiren LGBT hakları savunucusu gençlerden Berna Koç'un bebeklikten bu yana yetiştirme yurdunda büyüyüp, yaşam mücadelesi içindeki hayatı beni etkilenmişti ve bunları bir kurgu olarak yazıya dökmek istedim” diyor.

Husein ve Mahmoud’un mücadelesi beyaz perdede

Evrensel gazetesi haftanın öne çıkan filmlerinde Ayşe Toprak’ın yönettiği ‘Mr. Gay Syria' filmine yer veriyor. 

Gazete filmi şöyle tanıtıyor: “Belgeselde, yaşamlarını yeniden kurmaya çalışan iki Suriyeli mültecinin hikâyesi anlatılıyor. Avrupa'ya gitmek için yerleşme iznini bekleyen 24 yaşındaki Husein İstanbul'da berberlik yapmaktadır. Aynı zamanda muhafazakâr ailesiyle eşcinsel kimliği arasında ikili bir yaşam sürmektedir. Berlin'de yaşayan Mahmoud ise Suriye LGBTİ hareketinin kurucularından biridir. Hedefleri doğrultusunda Husein ve Mahmoud bir araya gelir ve zorlu bir mücadeleye girişirler.”

Kaos GL Derneği 9 yıldır medyayı izliyor

Kaos GL Derneği 9 yıldır lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve intersekslerin (LGBTİ) medyada yer alış biçimlerini izliyor. Her yıl yayınladığı medya izleme raporları ile hem medyadaki ayrımcı söylem, nefret söylemi, nefret suçu ve önyargıya dikkat çekmeye çalışıyor hem de medyada seyri takip ediyor. Derneğin 2017 yılına ait Medya Raporu'na buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: medya
İstihdam