13/02/2023 | Yazar: Kaos GL

“KYK'lar yerine; kamu misafirhaneleri, oteller, emlak tekellerinin elindeki boş evler, saray gibi birçok seçenek depremden etkilenenlerin kullanımına açılabilir.”

LGBTİQ+ üniversite öğrencileri: Yurtlar çözüm değil! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın "Üniversiteler uzaktan eğitime geçecek yurtlar misafirhane olacak” açıklamasının ardından öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı çok sayıda yurttan dışarı çıkarıldı.

Karar üzerine Türkiye genelinde pek çok yurtta, öğrencilerin odalarının alelacele boşaltılması istendi.

LGBTİQ+ üniversite öğrencileri, depremden etkilenenlerin KYK yurtlarına yerleştirilmesine tepki gösterdi. Öğrenciler, “Depremden etkilenen öğrencileri düşünen yok, KYK'dan başka kalacak yeri olmayan öğrencileri düşünen yok” diyerek açıklama yayınladı:

“Öğrenciler için yetersiz olan KYK odaları, depremden etkilenenler için de yeterli veya uygun değil. KYK'lar yerine; kamu misafirhaneleri, oteller, emlak tekellerinin elindeki boş evler, saray gibi birçok seçenek depremden etkilenenlerin kullanımına açılabilir.

“Depremden etkilenen öğrencileri düşünen yok, KYK'dan başka kalacak yeri olmayan öğrencileri düşünen yok.

“İktidar her felakette eğitimi gözden çıkarıyor çünkü kampüslerdeki öğrencilerin ortak akıl ve vicdan etrafında bir araya geleceğini, hesap soracağını biliyorlar.

“Üniversiteler bir arada olmanın, dayanışmanın, öğrenmenin yeridir. Öğrenciler depremden etkilenen halkların yanındadır.

“Eğitimimizden, barınma hakkımızdan, bu ülkeden ve insanlığımızdan vazgeçmiyoruz!”


Etiketler: insan hakları, eğitim, barınma
İstihdam