03/11/2021 | Yazar: Kaos GL

Marmara Üniversitesi’nde ÖGB, Kadın Hakları Kulübü’nün standına afişlerinde “LGBTİQA+” ifadesi geçtiği için saldırdı. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, kulübü bildirilmesi üzerine Başkanlık tarafından “ahlaksızlık, aile yapımıza uymuyor” diyerek kapatmakla tehdit etti.

“LGBTİQA+lara yönelik bütün nefret, baskı ve sansür politikalarının karşısındayız” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Özgür Marmara, 26 Kasım’da Marmara Kadın Hakları Kulübünün standına Özel Güvenlik Birimi (ÖGB) tarafından afişlerinde LGBTİQA+ ifadesine yer verildiği gerekçesiyle müdahale edildiğini duyurdu.

Durumun Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na (SKS) bildirilmesi üzerine Başkanlık tarafından “ahlaksızlık, aile yapımıza uymuyor” gibi ifadelerle 10 dakika içinde eğer afişler kaldırılmazsa kulübün kapatılması yönünde tehditler iletildiğini duyuran Özgür Marmara “LGBTİQA+lara yönelik bütün nefret, baskı ve sansür politikalarının karşısındayız” dedi.

“Özgür Marmara olarak tekrardan Marmara Üniversitesi kayyum yönetimini, SKS'yi ve ÖGB'yi ifşa ediyoruz!  LGBTİQA+lara yönelik bütün nefret, baskı ve sansür politikalarının karşısındayız.

Güvenli alanlar inşa etmeye çalıştığımız kampüslerimizde LGBTİQA+ fobiye karşı kampüslerimizi savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Marmara Kadın Hakları Kulübünün yanındayız!”


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam