24/03/2014 | Yazar: Kaos GL

İstanbul Kazlıçeşme’de düzenlenen Newroz mitingine yüzbinlerce kişi katıldı. LGBTİ’ler de gökkuşağı bayraklarıyla alandaydı.

HDP’nin İstanbul Kazlıçeşme’de düzenlediği Newroz mitingine yüzbinlerce kişi katıldı. LGBTİ’ler de gökkuşağı bayraklarıyla alandaydı.
Halkların Demokratik Partisi’nin “Öz yönetimle özgür kimliğe. Kentimizi de kendimizi de biz yöneteceğiz” sloganı ile Kazlıçeşme’de düzenlediği Newroz mitingi yüzbinlerce kişiyi buluşturdu.
 
Miting başlangıcında Gezi direnişi sırasında polis tarafından gaz bombasıyla vurulan ve geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Berkin Elvan ile yine askerler tarafından öldürülen çocuklar Ceylan Önkol ve Uğur Kaymaz’ın fotoğrafları sinevizyondan gösterildi.
 
LGBTİ’ler (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) de Newroz mitingine gökkuşağı bayraklarıyla katıldı. Hevi LGBTİ’nin çağrısıyla alanda buluşan LGBTİ’ler arasında, HDP Kadıköy Belediye Meclis Adayı trans aktivist Asya Elmas da vardı.
“İki tarih var: Ezenlerin ve ezilenlerin tarihi!”
Kürt ulusal kıyafetiyle sahneye çıkan Pınar Aydınlar halkların Newroz’unu Kürtçe kutladı. Aydınlar “Diktatörleri bu topraklardan def edene kadar alanlarda dağlarda isyan ateşini yakacağız” dedi. Gezi isyanı ve işçi direnişlerini hatırlatan Aydınlar, “İki tarih var. Bir yanda ayakkabı kutularını dolduranların tarihi diğer yanda işçilerin, emekçilerin sömürü düzenine karşı barikat başlarında kazanacağız diyerek yiğitçe dövüşenlerin tarihi” şeklinde konuştu.
 
Önder: Ayrımcılığa son vermek için geliyoruz
HDP İstanbul Milletvekili ve Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Sırrı Süreya Önder, yoğun alkışlar eşliğinde sahneye çıktı. Önder, şöyle konuştu: “Bunların hesabını sormak için geliyoruz. Hem de öyle kasetle falan değil. Yedikleri her haram lokmanın hesabını soracağız. Biz HDP ve BDP bu ülkenin her yerinde ayrımcılığa son vermek, hırsızlığa, yalana, talana sömürü düzenine, yerel yönetimleri kente karşı suç işlemek için kullanmaya bir son vermek üzere bütün gücümüzle koşar adım geliyoruz.”
LGBTİ'ler her yerde, Newroz'da da!
LGBTİ'ler İstanbul'un yanı sıra Antep, Malatya, Diyarbakır ve Adana'da da Newroz'a gökkuşağı bayraklarıyla katıldı, "LGBTİ'ler her yerde" dedi. Diyarbakır'daki Newroz'a Keskesor LGBT'nin çağrısıyla katılım gösterildi. Malatya'da Malatya LGBT, Antep'te Zeugmadi LGBT ve Adana'da ise Queer Adana Newroz'a katıldı.
Fotoğraflar: Sosyal medya/ ANF

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam