13/02/2015 | Yazar: Kaos GL

Alevi dernekleri ve Eğitim-Sen’in boykotuna Malatya’da LGBTİ’ler de gökkuşağı bayraklarıyla katıldı.

Alevi dernekleri ve Eğitim-Sen’in boykotuna Malatya’da LGBTİ’ler de gökkuşağı bayraklarıyla katıldı.
 
Ülke genelinde Eğitim-Sen ve Alevi derneklerinin çağrısıyla “laik, demokratik, bilimsel ve anadilde eğitim” için, zorunlu din derslerine karşı boykota Malatya’da sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler kitlesel katılım gösterdi.
 
Malatya Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gençlik İnisiyatifi’nin çağrısıyla boykotta ve alanlarda yer alan LGBTİ’ler de gökkuşağı bayraklarıyla boykot yürüyüşüne katıldı. İnisiyatif üyeleri yürüyüşte sık sık “Susma haykır eşcinseller/translar vardır”, “Homofobik eğitim istemiyoruz” ve “Transfobik eğitim istemiyoruz” sloganları attı.
 
Kız Meslek Lisesi önünde bir araya gelen kalabalık buradan Milli Eğitim Binası’na yürüdü. Bina önünde Alevilere asimilasyonu dayatan eğitim politikaları protesto edildi. Ardından kitle 1 Mayıs Meydanı’na geçerek eylemi burada sonlandırdı.
 
Malatya Homofobi ve Transfobi Karşıtı İnisiyatif’ten Emir Eyüp Çoban’ın verdiği bilgilere göre boykota ve eyleme katılım bir hayli yüksekti. Veliler ve öğrencilerin de yoğun olarak katıldığı eylemde LGBTİ’ler de dikkat çekti. Eş zamanlı olarak Homofobi ve Transfobi Karşıtı Buluşma’ya ev sahipliği yapan Malatya’da, çeşitli siyasi parti temsilcileri ve eylemciler gökkuşağı bayraklı LGBTİ kortejiyle birlikte yürüdü. 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam