30/11/2015 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’nin çağrısıyla #LGBTİleriçinÖzgürİnternet eylemi yapıldı. Yüzlerce Twitter kullanıcısı sansüre karşı ses çıkardı.

LGBTİ’ler özgür internet istedi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL’nin çağrısıyla #LGBTİleriçinÖzgürİnternet eylemi yapıldı. Yüzlerce Twitter kullanıcısı sansüre karşı ses çıkardı.

İnternette LGBTİ birey, örgüt ve sitelere yönelik sansürün her geçen gün artması Twitter’da protesto edildi. Kaos GL’nin çağrısıyla 27 Kasım saat 21.00-23.00 arasında #LGBTİleriçinÖzgürİnternet hashtag’iyle sosyal medya eylemi yapıldı.

Yüzlerce Twitter kullanıcısı internette sansüre, yasaklara, erişim engellerine, filtrelere karşı #LGBTİleriçinÖzgürİnternet dedi.

Eyleme LGBTİ örgütlerinin yanı sıra aralarında İnsan Hakları Derneği, Türk Tabipleri Birliği Tıp Öğrencileri Kolu, Sağlık Emekçileri Sendikası, Alternatif Bilişim Derneği, Nar Kadın Dayanışması, Turizm İşçileri Sendikası, Yeni Demokrat Kadın, Devrimci Parti, Yeryüzü Kadınları, 5harfliler, cinsomedya, Sancı Kültür Sanat, Dev-Lis’li Kadınlar, sendika.org, direnişteyiz.org ve Ayrıntı Yayınları’nın da olduğu çok sayıda insan hakları örgütü, siyasi oluşum, yayınevi ve medya kuruluşu da destek verdi.

Eylem kapsamında atılan tweetlerin tamamını şuradan görebilirsiniz.

*Bu kampanya Kaos GL Derneği’nin de partneri olduğu “Cinsel Haklar Projesi” kapsamında İsveç Uluslararası Kalkınma Kurumu (SİDA) tarafından finanse edilmiştir. “Cinsel Haklar Projesi” APC’nin Hindistan, Endonezya, Güney Afrika ve Türkiye’den partnerlerle yürüttüğü bir projedir.


Etiketler: medya
İstihdam