09/12/2014 | Yazar: Kaos GL

Mimar Sinan Üniversitesi ‘Faşizme Karşı Şenlik’inde KaosGL.org editörlerinden Yıldız Tar homofobik ve transfobik nefret saldırılarına ilişkin konuştu.

LGBTİ’lere dönük nefret saldırıları Mimar Sinan’da konuşuldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Mimar Sinan Üniversitesi “Faşizme Karşı Şenlik”inde konuşan KaosGL.org editörlerinden Yıldız Tar, “Toplumun bir araya gelmesi mümkün görülmeyen kesimleri nefret saldırılarında birleşiyorsa; bu saldırılara karşı bizim de birleşik mücadeleyi örmemiz gerekir” dedi.
 
Mimar Sinan Üniversitesi Bomonti kampüsünde “Faşizme Karşı Şenlik” yapıldı. Geçtiğimiz hafta üniversite öğrencilerine dönük ülkücü-polis saldırısını protesto amaçlı yapılan şenlikte; söyleşi ve atölyelerin yanı sıra müzik grupları sahne aldı. Öğrenciler, faşizme ve ayrımcılığa karşı bir araya gelerek, mücadeleyi sürdürecekleri mesajını verdi.
 
Açılış konuşmasını KaosGL.org editörlerinden Yıldız Tar’ın yaptığı şenlikte, faşizme karşı birlikte mücadelenin önemi vurgulandı. Ayrımcılık ve ötekileştirmenin ezilen toplumsal grupları birbirinden kopartarak işlediğini vurgulayan Tar, “LGBTİ’lere dönük nefret saldırıları ile etnik kimlik ve inanç temelli ayrımcılık birbirinden ayrılamaz. Bütün bu sistematik nefret ideolojileri temelde birbiriyle ilişkili biçimde çalışır” dedi.
 
“Yanı başımızdaki saldırılara karşı birlikte mücadele etmeliyiz”
 
Geçtiğimiz yıllarda Avcılar Meis Sitesi’nde yaşanan linç girişimi ve nefret saldırılarını da hatırlatan Tar, “Toplumun bir araya gelmesi mümkün görülmeyen kesimleri nefret saldırılarında birleşiyorsa; bu saldırılara karşı bizim de birleşik mücadeleyi örmemiz gerekir” şeklinde konuştu.
 
Tar, son olarak kampüsün bulunduğu Bomonti ve civarında trans kadınların son günlerde artan şekilde nefret saldırılarına maruz kaldığını hatırlatarak, “Yanı başımızda vücut bulan bu saldırılara gözlerimizi kapamayı ve kulaklarımızı tıkamayı bıraktığımız; birleşik mücadelenin altını doldurmuş olacağız” ifadelerini kullandı.
 
Şenlik konser ve halaylarla sürdü
 
Şenlik, Tar’ın konuşmasının ardından “Komik Günler” müzik grubunun konseri ve halaylarla devam etti. Öğrenciler, bir atölye çalışmasıyla da kampüslerinde son zamanlarda baş gösteren saldırılara karşı neler yapabileceklerini tartıştı. 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam