27/02/2017 | Yazar: Kaos GL

Siyah Pembe Üçgen ev sahipliğinde, Kaos GL Derneği ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği ortaklığında sosyal hizmet tartışıldı.

LGBTİ’lerin sosyal hizmetlere erişimi İzmir’de tartışıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Siyah Pembe Üçgen ev sahipliğinde, Kaos GL Derneği ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği ortaklığında sosyal hizmet tartışıldı.

Heteronormatif olmayan bir sosyal hizmetin nasıl gerçekleşebileceğinin konuşulduğu etkinlik için 25 Şubat günü İzmir’de Konak Belediyesine ait Türkan Saylan Kültür Merkezinde buluşuldu.                    

Kaos GL’den Seçin Tuncel’in katıldığı ve sosyal hizmet hakkında sıkça sorulan sorulara değindiği etkinlikte; sosyal hizmet kavramları ve tanımları da konuşuldu. Tuncel katılımcılarla, Kaos GL Derneğinin hangi alanlarda danışmanlık verdiğini ve akran danışma faaliyetlerini nasıl sürdürdüğünü paylaştı.

Sosyal hizmet alanında LGBTİ farkındalığının arttırılması gerekiyor

Etkinlikte, Sosyal Hizmet Uzmanları Aysu Ertan, Özge Arslan ve Burcu Yamaner, sosyal hizmet alanında karşılaşılan vakalarla ilgili atölye çalışması gerçekleştirdi.  3 gruba ayrılan uzmanlar örnek olaylarla vakaları ve olaylarda yaşanan hak ihlallerini ortaya çıkardılar.

Etkinlikte Sosyal Hizmet Uzmanı Burcu Yamener, sosyal hizmet çalışanlarının interseks bir çocuğa keyfi biçimde cinsiyet atadığını ve verili toplumsal cinsiyet formları ile onun yaşantısının dışarıdan bir el ile dizayn edebildiğini, dolayısıyla bu çocuğun “kendi” olma hakkından mahrum edildiğini örnekledi.

Özge Arslan ise, sosyal hizmetlerin kişilere özgü model geliştirmesi gerektiği ve LGBTİ farkındalığının arttırılması gerekliliğinden bahsetti. Aysu Ertan ise, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneğinin LGBTİ’leri merkezine almasının oldukça önemli olduğuna değindi ve bu çalışmalar yoluyla farkındalık yaratabileceğini hatırlattı.

SİDA ve Norveç Büyükelçiliğinin desteklediği etkinlik, atölye çalışmalarının ardından sona erdi.

Heteronormatif olmayan, LGBTİ'ler için de model üreten sosyal hizmet hakkında fazlasını okumak istiyorsanız burayı ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, sosyal hizmet
İstihdam