12/03/2010 | Yazar: Kaos GL

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın, "

LGBT’den Kavaf'a İstifa Çağrısı  Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın, "Eşcinselliğin bir hastalık olduğu" yönündeki açıklamaları Beyoğlu'nda protesto edildi. Galatasaray Meydanı'nda toplanan LGBTT’ler, Bakan Kavaf'ın açıklamalarından dolayı istifaya davet etti.

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın hafta sonu eşcinsellerle ilgili yaptığı açıklamaları Beyoğlu'nda protesto edildi. Galatasaray Meydanı'nda toplanan yaklaşık 30 LGBTT, "Hasta sistemin son sözcüsü: Selma Aliye Kavaf" istifa yazılı pankart açtı, "Nefret bizi öldürüyor devlet bunu görüyor", "Sokaktayız, kaldırımdayız, her yerdeyiz hiçbir yere gitmeyeceğiz", "Bakan Aliye Kavaf istifa", "Homofobi nefret, insansan reddet" sloganları attı.

Grup adına bir açıklama yapan Hilmi Kaan, Aliye Kavaf'ın sözlerini hatırlattı. Bakan Kavaf'a seslenen Kaan, "Kendisine soruyoruz, acaba hayatı kaç yıl geriden takip ediyor, eşcinsellik Dünya Sağlık Örgütü tarafından hastalık listesinden çıkartılalı tam 20 yıl oldu. Amerika Psikiyatri Derneği de 40 yıldır aynı görüşte. Bilim dünyası tarafından otorite kabul edilen bu kurumlar bu tartışmalara son vereli o kadar yıl geçmesine rağmen, erkek egemen sistem hala eşcinsel toplumuna yönelik ayrımcılığa devam ediyor ve bu sistemin son sözcüsü Selma Aliye Kavaf da bu ayrımcılığı körükleyecek açıklamalarda bulunuyor. Nefret cinayetleri nedeniyle sistematik bir şekilde öldürülüyoruz." dedi.

Bakan'ın yaptığı açıklamaları devletin ayrımcılığı savunduğunun bir göstergesi olduğunu ileri süren Kaan, "Selma Aliye Kavaf'ı bu büyük hatasını telafi edebileceği tek şey olan istifaya davet ediyoruz. İnsanların öldürülmesine göz yuman birisi o koltukta oturamaz ve o koltuğu derhal terk etmelidir." şeklinde konuştu.

"Yaşasın örgütlü mücadelemiz", "Susma haykır homofobiler vardır", " Nefret öldürüyor devlet bunu görmüyor", "Susma haykır eşcinseller vardır" şeklinde slogan atan grup açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.


Etiketler: insan hakları
İstihdam