12/12/2012 | Yazar: Ali Erol

Kaos GL Derneği’nin ‘İnsan Hakları Haftası’nda düzenlediği Ayrımcılıklara Karşı Sempozyum’un ‘LGBT’ler İçin Sosyal Hizmet’ oturumları Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde 13 Aralık Perşembe, Başkent Üniversitesi’nde 14 Aralık Cuma günleri yapılacak.

LGBT’ler İçin Sosyal Hizmet Sempozyumu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ayrımcılıklara Karşı Sempozyum’a katılmak üzere Kanada, Hollanda, İngiltere ve İsveç’ten Ankara’ya gelen sosyal hizmet uzmanları, Hacettepe ve Başkent Üniversitesi’nde sosyal hizmet öğrencileri ve akademisyenler ile buluşacak.
 
Kaos GL Derneği’nin “İnsan Hakları Haftası”nda düzenlediği Ayrımcılıklara Karşı Sempozyum’un “LGBT’ler İçin Sosyal Hizmet” oturumları Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde 13 Aralık Perşembe, Başkent Üniversitesi’nde 14 Aralık Cuma günleri yapılacak.
 
13 Aralık Perşembe, Hacettepe Üniversitesi
 
“Sosyal Hizmetler Sempozyumu: LGBT’ler için Sosyal Hizmet” programı, Hacettepe Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü - Beytepe Kampüsü, Öğretim Üyeleri Kafeteryası, K Salonu’nda, 13:00-17:00 saatleri arasında, 13 Aralık Perşembe günü gerçekleşecek.
 
Tess Vo, Onyii Udegbe, Juul van Hoof, Martyn Higgins ve Hans Knutagard’ın sunum başlıkları şöyle:
 
Tess Vo, Griffin Center, Kanada
“Sosyal Hizmetlere Erişimi ve Eşitliği Getirmek: LGBTQ Bireyleri Destekleyici Yeni Çözümler”
Onyii Udegbe, Griffin Center, Kanada
“Sosyal Hizmetlerde Şiddet ve Etik: Trans, Queer ve Engelli Kimliklerinin Kesişim Seyri”
Juul van Hoof, MOVISIE, Hollanda
“Şehrin Üzerinde Bir Gökkuşağı: LGBT Vatandaşlara Yerel Yaklaşımlar”
Martyn Higgins, Londra South Bank Üniversitesi, İngiltere
“Sosyal Kimlikler ve Son Zamanların Modern Toplumu”
Hans Knutagard, Kristianstad Üniversitesi Sağlık ve Toplum Fakültesi, İsveç
“Cinsellik ve Sosyal Hizmet – Zorluklar ve Fırsatlar!”
 
14 Aralık Cuma, Başkent Üniversitesi
 
Tess Vo, Onyii Udegbe,Juul van Hoof, Martyn Higgins ve Hans Knutagard, Hacettepe Üniversitesi’nin ardından 14 Aralık Cuma günü, Başkent Üniversitesi’nde olacak.
 
“Sosyal Hizmetler Sempozyumu: LGBT’ler için Sosyal Hizmet” programı, Başkent Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sosyal Hizmet Bölümü, 301. Anfi’de, 13:30-16:00 saatleri arasında gerçekleşecek.
 
Başkent Üniversitesi’ndeki programı, “Bilimsel Yöntem Anlayışının LGBT Hareketi ileSınavı” başlıklı bir sunum da yapacak olan Arş. Gör. Emre Özcan,modere edecek. 
15-16 Aralık, Ankara Barosu Konferans Salonu
 
“Ayrımcılıklara Karşı Sempozyum”un Sağlık, Eğitim, Kent ve Çalışma Hakları alanında düzenlenecek oturumları Ankara Barosu Konferans Salonunda, 15-16 Aralık 2012, Cumartesi-Pazar günleri herkese açık gerçekleşecek.
 
Hacettepe ve Başkent Üniversitelerinde “Sosyal Hizmet Sempozyumu”na katılacak isimlerden Martyn Higgins, “Sosyal Kimlikler ve Son Zamanların Modern Toplumu” başlıklı sunumu ile 15 Aralık Cumartesi günü, Ankara Barosu Konferans Salonu’nda, saat 17:00-18:30’da gerçekleşecek “İnsan Hakları, Çoğulculuk ve Eşitlik - LGBT Haklarını Savunmanın Olanakları” oturumuna da katılacak.
 
Hans Knutagard ise cinsel taciz ve tecavüz mağduru erkeklerin görünmezliğini konu edineceği “Görünmez Erkekler!” başlıklı atölyesini, 16 Aralık Pazar günü, 10:00-12:00 saatleri arasında yine Ankara Barosu Konferans Salonu’nda düzenleyecek.
 
Juul van Hoof, “Şehrin Üzerinde Bir Gökkuşağı: LGBT Vatandaşlara Yerel Yaklaşımlar” başlıklı sunumu ile 16 Aralık Pazar günü, 13:00-14:30 saatlerinde yapılacak “Kent Hakkı: Barınma Hakkı, Mekân ve Kentin Cinsiyeti” oturumuna katılacak.
 
Onyii Udegbe, “Sosyal Hizmetlerde Şiddet ve Etik: Trans, Queer ve Engelli Kimliklerinin Kesişim Seyri” başlıklı sunumunu, 16 Aralık Pazar günü, 15:00-16:30 saatlerinde yapılacak “Eğitim Hakkı: Eğitimde Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Ayrımcılığı” oturumunda da yapacak.
 
Tess Vo ise “Düzenli Bir Check-up: LGBTQ Toplumunu Mağdur Eden Sağlık Adaletsizliği” başlıklı sunumu ile 16 Aralık Pazar günü, 17:00-18:30 saatleri arasında yapılacak “Sağlık Hakkı: Hastalıktan Hak Talebine Eşcinselliğin Seyri” oturumuna da katılacak.
 
İlgili haber:
 
Ayrımcılıklara Karşı Sempozyum’un Programı Açıklandı
 
Kaos GL Sosyal Hakları Tartışmaya Açıyor
 
Sempozyum için iletişim
 
Ayrımcılıklara Karşı Sempozyum
Kaos GL Derneği: GMK Bulvarı, 29/12, Kat:6, Demirtepe/Kızılay - Ankara
Tel: 0312 230 0358 Faks: 0312 230 6277
bilgi@kaosgldernegi.org

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam