31/03/2015 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, Pembe Hayat ve Ankara Barosu ‘LGBTİ’lere Yönelik Hak İhlallerinde Hukuki Süreç’ paneli düzenledi.

LGBT’lere yönelik hak ihlalleri Ankara Barosu’nda tartışıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL, Pembe Hayat ve Ankara Barosu “LGBTİ’lere Yönelik Hak İhlallerinde Hukuki Süreç” paneli düzenledi.

 

Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı ve Ankara Barosu Gelincik Projesi kapsamında Kaos GL ve Pembe Hayat’ın Ankara Barosu ile ortaklaşa organize ettiği “LGBTİ’lere Yönelik Hak İhlallerinde Hukuki Süreç” paneli 27 Mart 2015 tarihinde ABEM’de (Ankara Barosu Eğitim Merkezi) gerçekleştirildi.

Yüzden fazla avukatın katıldığı panelin ilk oturumda Kaos GL’den Umut Güner ve Pembe Hayat’tan Buse Kılıçkaya başvurucularla yapılan görüşmelerde dikkat edilecek hususları aktardı. Umut Güner daha çok LGB’lerin en fazla hak ihlallerine uğradığı alanları aktarırken, özellikle iletişim kurarken dil konusunda daha hassas davranmak gerektiğini belirtti. Buse Kılıçkaya ise translara yönelik hak ihlallerinin ve adalete ve yargı yoluna olan güvensizliklerin altını çizdi.

 

Buse Kılıçkaya ve Umut Güner plaketlerini alırken

Panelin ikinci oturumda LGBTİ’lere yönelik hak ihlallerinde izlenmesi gereken hukuki süreç tartışıldı. Kaos GL’den Av. Hayriye Kara LGB’lerin en çok hangi alanlarda ayrımcılık ve şiddete maruz kaldıklarını ve yargı yoluna başvurulduğunda nasıl bir süreç izlendiğini aktardı. Kırmızı Şemsiye Derneği’nden Av. Nihan Erdoğan ise trans seks işçilerinin maruz kaldığı ihlaller, Kabahatler Kanunu, ev mühürlemeleri, polis ve müşteri şiddeti vakalarındaki hukuki sürece ilişkin sunum yaptı. Son olarak T-Der ve Kırmızı Şemsiye Derneği’nden Av. Sinem Hun hak savunuculuğu ve bu alanda çalışmanın kişisel ve mesleki açıdan avukatları nasıl geliştirdiğinden bahsetti.

 

Kaos GL’den Av. Hayriye Kara konuşmasını yapıyor

Gelincik Merkezi cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılık ve şiddete ilişkin tüm vaka başvurularını kabul edip yönlendirme yapacak. Merkeze şuradan ulaşabilirsiniz. 

*Bu etkinlik AB Sivil Düşün Programı tarafından finansal olarak desteklenen Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu Projesi kapsamında gerçekleştirilmiştir.

**Bu etkinlik aynı zamanda Kaos GL Homofobi Karşıtı Yerel Buluşmalar Küçük Hibe Fonu Norveç Büyükelçiliği ve Gökkuşağı Projesi kapsamında, İsveç Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Kurumu SIDA tarafından desteklenmektedir.


Etiketler: insan hakları
İstihdam