31/01/2013 | Yazar: Günseli Dum

Çocukları LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) olan Türkiyeli bir grup anne ve babanın hikâyelerini anlatan ‘Benim Çocuğum’ belgeseli 24 Şubat’ta 31 ilde birden gösterilecek.

LGBT’lerin Aileleri 24 Şubat’ta 31 İlde Vizyonda Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Çocukları LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) olan Türkiyeli bir grup anne ve babanın hikâyelerini anlatan “Benim Çocuğum” belgeseli 24 Şubat’ta 31 ilde birden gösterilecek.
Belgesel, !f 12. Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali kapsamında 21, 23 ve 24 Şubat’ta İstanbul’da, 24 Şubat’ta ise !f2 kapsamında internet üzerinden Adana’dan Diyarbakır’a, Bodrum’dan Samsun’a 31 farklı ilde seyirciyle buluşacak. Filmin Ankara ve İzmir gösterim tarihleri ise henüz açıklanmadı.
Bu belgeselde LGBT çocuğu olan ailelerin çocuklarını nasıl “koşulsuz” sevdiklerini göreceksiniz.
 
Bulunduğunuz ilde çocukları LGBT (lezbiyen, gay, biseksüel, transseksüel) olan ailelerin oluşturduğu bir destek ve dayanışma grubuna ulaşmak için 2008 yılında kurulan LİSTAG (LGBT Aileleri İstanbul Grubu) ile iletişime geçebilirsiniz. LİSTAG’ın kuruluş amacı, toplumdaki geleneksel aile kavramına alternatif olarak, LGBT çocuklarının yanında duran ailelerle “başka bir aile mümkün” mesajı vermektir.

Belgeselle ilgili daha fazla bilgiye belgesel sitesinden ulaşabilirsiniz.  


Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam