23/01/2015 | Yazar: Kaos GL

LGBT’lerin aileleri ve yakınları Cumartesi günü (yarın) Bursa’da bir araya gelerek bilgi ve deneyimlerini paylaşacak.

LGBT’lerin aileleri Bursa’da buluşuyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
LGBT’lerin aile ve yakınları  Cumartesi günü (yarın) Bursa’da bir araya gelerek bilgi ve deneyimlerini paylaşacak.
 
Bursa’da ilk kez gerçekleşecek buluşmada, LGBT’lerin (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) anne, baba, kardeş ve yakınları Cumartesi günü GİM Koçluk Bürosu’nda bir araya gelecek. Buluşma, çocukları LGBT olan ailelerin hikâyelerini anlatan “Benim Çocuğum” belgeselinin Bursa’da gösterilmesinin ardından gelen talepler üzerine şekillendi.
 
LGBT Aileleri İstanbul Grubu LİSTAG’dan Günseli Dum, Bursa’daki buluşmaya ilişkin hislerini kaosGL.org’a şöyle anlattı:
 
“Belgeselin Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde, yüzlerce kişinin katıldığı gösteriminden sonra bize ulaşan, İstanbul’a gelip bizlerle  tanışan, CETAD toplantısına katılan aileler oldu. 24 Ocak Cumartesi günü yapılacak aile toplantısında çocukları, yakınları LGBT olan, Bursa ve Yalova’da yaşayan ailelerle  bir araya gelip bugüne kadar edindiğimiz bilgi ve deneyimleri paylaşmak bizi çok heyecanlandırıyor.”
 
Bursa’daki ilk LGBT aileleri toplantısı

“Bu toplantı bir ilk, bundan sonra her ayın belli bir günü devam etmesini beklediğimiz toplantıların gelişmesi için biz LİSTAG olarak destek  olacağız. Aile toplantılarının daha çok ilde yapılması dileği...”
 
İstanbul’dan ebeveynlerin de katılacağı buluşma için 0 (530) 048 86 80 telefon numarasından irtibat kurabilirsiniz.
 
Bursa’da yarın ayrıca 18 farklı ilden öğrenciler 6. Homofobi, Transfobi, Bifobi Karşıtı Öğrenci Buluşması için Nilüfer Kent Konseyi’nde olacak. 

Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam