24/01/2012 | Yazar: Kaos GL

SPoD, Yeni Anayasa Etkinlikleri’nin üçüncüsünü Banu Güven moderasyonunda gerçekleştiriyor.

LGBT’lerin Anayasa’ya Dair Sözü Var! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği Ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği SPoD Yeni Anayasa Etkinlikleri’nin üçüncüsünü Banu Güven moderasyonunda gerçekleştiriyor.
 

“Cinsiyet kimliği” ve “cinsel yönelim” temelli şiddet, baskı, sosyal dışlanma ve ayrımcılık biçimlerini ortadan kaldırmayı hedefleyen SPoD’un; Yeni Anayasanın yapım sürecinde LGBT bireylerin tüm sürece dair görüşlerini ve taleplerini dile getirmeleri amacıyla düzenlediği, bir dizi panel ve forumdan oluşan Yeni Anayasa Etkinlikleri devam ediyor.
 
24 Aralık 2011’de gazeteci Ezgi Başaran’ın modere ettiği “Yeni Anayasa Yapım Sürecinde LGBT Katılımı ve Demokratikleşme” başlıklı ilk panelde Bahçeşehir Üniversitesi’nden Anayasa Hukukçusu Serkan Köybaşı, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ve Anayasa Kadın Platformu’ndan Av. Hülya Gülbahar gözlem ve deneyimlerini aktarmıştı.
 
LGBT bireylerin ve kamuoyunun sürece LGBT katılımı konusunda dikkatini çekmeyi hedefleyen paneller dizisinin ikincisi 13 Ocak 2012 tarihinde “Anayasa Hazırlık Çalışmalarında Temel Haklar ve LGBT” başlığıyla; Gazeteci Pınar Öğünç’ün moderatörlüğü ve Anayasa Kadın Platformu’ndan Selen Yılmaz, Ekolojik Anayasa Girişimi’nden Ümit Şahin ve Yeni Anayasa Platformu’ndan Akın Özçer’in katılımıyla gerçekleşmişti.
 
LGBT taleplerinin birinci elden dile getirileceği İstanbul Forumu ile başlayacak forumlar dizisi; Ankara, Diyarbakır ve İzmir’de yapılacak forumlarla devam edecek. Bu forumlarda ortaya konulan görüş ve talepler ise raporlaştırılarak kamuoyu ve karar alıcılarla paylaşılacak.
 
AB tarafından finanse edilen TACSO-Sivil Toplum Kuruluşları için Teknik Destek Projesi tarafından desteklenenetkinlik dizisi; Lambdaistanbul Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşideki LGBT talepleri ile oluşturulan “Yeni Anayasa Yapım Süreci ve İçeriğine Dair Görüşler” adlı belgeyi başlangıç noktası alarak devam ediyor.
 
Ekonomik, Sosyal Haklar, Akademik Çalışmalar ve Siyasi Temsil yanında bir diğer çalışma alanı da Hukuk olan SPoD, LGBT bireylerin ve örgütlerinin Yeni Anayasa Yapım Süreci’ne eşit yurttaşlar olarak katılımını teşvik etme ve sağlama yönünde çeşitli çalışmalar sürdürmekte.
 
Tarih:                    28 Ocak 2012 Cumartesi
Saat:                     17:00 – 19:00
Yer:                       Aynalı Geçit Toplantı Salonu (Meşrutiyet Cad. Avrupa Pasajı No: 8 Kat: 2-Beyoğlu)
İletişim:               spod.iletisim@gmail.com  0 (212) 292 48 02 / 0 (542) 600 23 10
 
*SPoD Yeni Anayasa Etkinlikleri Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu tarafından desteklenmektedir.

Etiketler: insan hakları, sivil anayasa
İstihdam