08/03/2015 | Yazar: Mehmet Akın

Galatasaray Üniversitesi Lion Queer Kulübü ‘Kadın Derken?’ başlıklı bir panel düzenliyor.

Lion Queer kadınlık deneyimlerini tartışacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Galatasaray Üniversitesi Lion Queer Kulübü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında 10 Mart Salı günü “Kadın Derken?” başlıklı bir panel düzenliyor.
 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla üniversitelerde süren etkinliklerden birisi de 10 Mart Salı günü saat 17.30’da Galatasaray Üniversitesi’nde gerçekleşecek. Lion Queer Kulübü tarafından düzenlenecek panelde farklı kadın deneyimleri konuşulacak.
 
“Kadın Derken?” başlıklı panelde öncelikle KaosGL.org Editörü Yıldız Tar “Ataerkillik ve Heteroseksizme Karşı Queer Yoldaşlık” başlıklı konuşma yapacak. Ardından, üniversitenin İletişim Fakültesi’nde araştırma görevliliği görevini sürdüren Kaos GL Danışma Kurulu Üyesi Dr. İdil Engindeniz Şahan, “Medya ve Trans Kadınların Temsili”nden bahsedecek. Panel, Trans Blok’tan Şevval Kılıç’ın “Seks İşçisi Kadın Deneyimleri” başlıklı konuşmasıyla son bulacak.
 
Lion Queer’in yeni dönemdeki aktiviteleri
 
Lion Queer Kulübü’nden, Galatasaray Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı öğrencisi Deniz Lala, bu etkinlikle “Queer ve feministleri birlikte hareket etmeye çağırdıklarını” çünkü “Özgecan Aslan’ın katledilmesi sonrasındaki feminist uyanışın seks işçisi kadınlar veya LGBTİ bireyler söz konusu olduğunda görülmediğini” belirtti.
 
Kulübün yeni öğretim dönemindeki planları hakkında da konuşan Lala, LGBTİ’nin harflerine odaklanacaklarını, bu amaçla trans erkek ve interseksler üzerine etkinlikler yapmak istediklerini söyledi. Ayrıca İran queer film gösterimleri ile LGBTİ kavramları ve oryantalizm tartışması yürütmeyi amaçladıklarını belirtti.
 
10 Mart Salı günkü etkinlik, saat 17.30’da Galatasaray Üniversitesi’nin Ortaköy Kampüsü’nde bulunan Cep Sineması’nda gerçekleşecek. Okuldaki güvenlik nedeniyle, etkinliğe okul öğrencisi olmayan ve gelmek isteyenlerin gsulionqueer@gmail.com adresine kimlikteki isim ve soyisimlerini Salı günü öğle saatlerine kadar belirtmesi gerekiyor.  

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam