24/09/2013 | Yazar: Kaos GL

Antalya’da Gazi Anadolu Lisesinde, liseli kadın öğrencilerin etek giymesinin yasaklanması ‘Devrimci Liseliler DEV-LİS’ üyesi öğrenciler tarafından protesto edildi.

Liseli Erkek Öğrencilerden Etekli Eylem Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Antalya’da Gazi Anadolu Lisesinde, liseli kadın öğrencilerin etek giymesinin yasaklanması dün “Devrimci Liseliler DEV-LİS” üyesi öğrenciler tarafından protesto edildi. Protestoda erkek öğrenciler etek giyerek yürüyüş yaptı.
Gazi Anadolu Lisesi’nde liseli kadın öğrencilerin etek giymesi yasaklandı. Okul Müdürü Hayri Bahşi, yeni kılık kıyafet yönetmeliğine göre okul aile birliğinin de onayıyla bu yıl öğrencilerin gri pantolon, beyaz tişört olan okul forması giymelerine karar verildiğini söyledi. “Kız öğrencilerin pantolon giyerek daha rahat edeceğini” savunan Bahşi, “Yeni yönetmeliğe göre bu karar alındı. Çocuklarımızın forma giymesi benimsendi. Biz de erkek ve kız çocuklarının da pantolon giymesine karar verdik. Böylece çocuklarımız rahat edecek. Sıralar kirli oluyor, tozlu oluyor. Ayrıca okulumuz öğrencileri artık büyük çocuklar. Merdivenden inip çıkmalarında sorunlar olmasın diye düşündük” diye konuştu.
Bunun üzerine Antalya’da erkek öğrenciler etek giyerek eylem yaptı. Liseli kadınlara yönelik cinsiyetçi ayrımı protesto ettiklerini ifade eden yaklaşık 20 kişilik öğrenci grubu giydikleri eteklerle kapalı yol olarak bilinen caddeden Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdüler ve ardından basın açıklaması ( yaptılar. Eyleme sosyal medyada büyük destek gösterildi.(Devlis.Net)

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam