03/03/2014 | Yazar: Kaos GL

Liseli LGBTİ Oluşumu, Yeni Akit gazetesinin oluşumla ilgili yayınladığı nefret haberini kınadıklarını belirten bir açıklama yaptı.

Liseli LGBTİ Oluşumu, Yeni Akit gazetesinin oluşumla ilgili yayınladığı nefret haberini kınadıklarını belirten bir açıklama yaptı.
 
“Sapkınlar liselere el attı” başlığıyla 1 Mart’ta yayınlanan haberde, “sapkınlar, çocuk yaştaki liselilerin masum dimağlarını bozmak için yine liselileri kullanacaklar,” ifadesine yer verildi.
 
Hiçbir kesimin etkisi altında kalmadan örgütlendiklerini belirten Liseli LGBTİ Oluşumu, “liselileri Akit ve türevlerinin kirli zihniyetinden korumak, bu karanlık zihniyete karşı mücadele etmek amacıyla bir araya gelen biz liseli LGBTİ’ler, bu saldırılara karşısında sinmeyeceğimizi duyuruyoruz!” dedi.
Yalnız ya da Yanlış Değiliz!
Oluşum, Yeni Akit’in haberine karşı yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu:
 
“Resimlerimize uyguladıkları sansürün, ağızlarından çıkan pislik dolu sözcüklerin, kalemlerinden dökülen kanın, nefretin geldiği yeri biliyoruz! Bizler, bu pisliğe karşı örgütleniyor, bu karanlığı yok etme iradesi gösteriyoruz. Okulda, fabrikada, mecliste kısacası hayatın her alanında karşımıza çıkan, yolumuzu tıkayan bu karanlığın bilincindeyiz. Bu karanlığı elimizin tersiyle itmeyi ‘iyi biliriz’. İterken ihtiyacımız olan güç de, lise sıralarındaki LGBTİ’lerin bileklerinde, yüreklerindedir.” 
 
Oluşum, Yeni Akit’in haberinde geçen “Ermeni gazetesi Agos ve Cemaat’in tetikçisi T24” ifadelerine karşı “yanımızda olan başta LGBTİ derneklerine, ardından Agos, Kaos GL ve T24’e ve bundan sonraki süreçlerde yanımızda yer alacak her kişiye, kuruma teşekkürlerimizi iletiyoruz,” dedi.
 
Yeni Akit’in Nefreti “Yeni” Değil!
Kaos GL, Yeni Akit’te 23 Ekim 2012’de yayınlanan “Sapkınlar Okullara Sızıyor” başlıklı habere karşı TCK 216 “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik ve Aşağılama” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Davanın 23 Ocak’ta görülen son duruşmasında LGBT’leri aşağılamaktan yargılanan Yeni Akit’in sorumlu müdürü Zekeriya Say hakkında zorla duruşmaya getirilme kararı verildi.
 
İlgili haberler:

Etiketler: medya
İstihdam