03/01/2013 | Yazar: Umut Güner

2013 yılının ilk Yerel Muhabir Eğitimi LİSTAG Aile Grubu için 26 Ocak 2013’te İstanbul’da gerçekleşecek.

LİSTAG Ailelerine Yerel Muhabir Eğitimi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
2013 yılının ilk Yerel Muhabir Eğitimi 26 Ocak 2013’te İstanbul’da gerçekleşecek. LİSTAG Aile Grubuna yönelik yapılacak eğitime, LİSTAG çalışmalarına destek olmak isteyen gönüllülerin de katılımına açık olacak.
 
Kaos GL 2013 yılının ilk yarısında Yerel Muhabir Eğitimlerine devam edecek. 2013 yılının ilk yarısında, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Adana, Diyarbakır ve Van’da yerel muhabir eğitimleri organize edecek. Yerel Muhabir Eğitimleri ile yerelin gündemini kaosgl.org’a taşımayı hedefleniyor.
 
İstanbul'daki eğitim için fiziksel imkanlarını sunan Sosyal Politikalar, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği SPoD'a Kaos GL Derneği olarak teşekkür ederiz.
2013’ün Yerel Muhabir Eğitimleri
2013 yılında eğitimler, Şubat 2013 ayında İzmir’de,  1 Mart 2013, Cuma günü Diyarbakır’da, 29 Mart 2013, Cuma günü, Adana’da gerçekleştirilecek. Van eğitimin tarihi daha sonra duyurulacak.
 
Yerel Muhabir Ağımıza katılmak için Yerel Muhabir Eğitimlerimize katılabilirsiniz. 2007den bu yana 300’ü aşkın muhabir adayımız yerel muhabir eğitimlerine katıldı. Yerel muhabir eğitimlerimize katılan muhabirlerimizin haberleri başta kaosgl.org olmak üzere birçok medya kuruluşunda yayınlanıyor.
 
Medyada var olan homofobi ve transfobi ile heteroseksist dili değiştirebilmek için, yerel bir muhabir ağı kurma amacı taşıyan eğitimler sayesinde muhabir adayları yaşadıkları şehirlerdeki haberleri kendileri araştırıp yazacaklar.
 
“Kaos GL’nin muhabiri olup kendi haberimi kendim yapmak istiyorum” diyen gönüllüler “Yerel Muhabir Ağı” eğitimlerine katılarak haber/yazı/söyleşileri ile Kaos GL Dergisi ile kaosgl.org’un bir parçası olabilecekler. Yerel Muhabirlerimizle kurduğumuz iletişimi sürekli hale getirmeyi ve muhabirlerimizin aynı zamanda Kaos GL Derneği’nin politika yapma ve yürütme süreçlerine katılmaları için bu dönem ekstra çaba göstereceğiz.
 
Kısaca…
Yerel Muhabir Ağı Eğitimine katılan muhabirlerimizden ayda en az bir (1) haber (haber, yazı, söyleşi…) bekliyoruz.
 
Eşcinsel, biseksüel ve transları ilgilendiren gündem konularında ayda bir iki kez yönelteceğimiz sorulara yerel muhabirlerimizden görüş bekliyoruz.
 
Avrupa Birliği DİHA Programı kapsamında Siyah Pembe Üçgen Derneği ve Kaos GL Derneği’nin birlikte yürüttüğü HOPE Projesi kapsamında Yerel Muhabir Eğitimlerini organize etmektedir. İstanbul Yerel Muhabir Ağı Eğitimine konaklama desteği sunan IstanbulSweetHome’a teşekkür ederiz.
 
Yerel Muhabir Ağına katılmak isteyenler, http://www.kaosgl.org/sayfa.php?id=9652 yerel muhabir ağı tanıtımının altındaki formu doldurabilirsiniz.
 
LİSTAG Ne Ola Ki?
LGBTT Aileleri İstanbul Grubu (kısaca LİSTAG); LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transseksüel) bireylerin aile ve yakınlarına destek olmak için kurulmuş bir sivil toplum örgütüdür. Grup düzenli olarak toplantılar yapmakta, LGBT bireylerin yakınlarını buluşturmakta, onların ve toplumun LGBT ve homofobi konusunda bilgilenmesi ve bilinçlenmesi yönünde faaliyetlerde bulunmaktadır.
 
Detaylı bilgi için: http://listag.wordpress.com/  

Etiketler: medya
nefret