04/11/2022 | Yazar: Kaos GL

LİSTAG’ın LGBTİ+ ailelerine yönelik webinar dizisinin “Damgalama ve ötekileştirmeyle nasıl başa çıkabiliriz?” konulu 20. oturumunun konuğu Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu.

LİSTAG’dan “Damgalama ve ötekileştirmeyle nasıl başa çıkabiliriz?” webinarı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları Derneği’nin (LİSTAG) LGBTİ+ ailelerine yönelik webinar dizisinin yirmincisi, 11 Kasım Cuma günü 20:00 – 21:30 saatlerinde dijital ortamda gerçekleşecek. Dizinin yirminci oturumunun konuğu Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu olacak. Aileler ve Hablemitoğlu, “Damgalama ve ötekileştirme ile nasıl başa çıkabiliriz?” sorusuna yanıt arayacak.

Hem çocuğu LGBTİ+ olan ebeveynler ve yakınları hem de bu konuda çalışan uzmanlara yönelik etkinliğe katılma için 18 yaşından büyük olma şartı var. Katılmak için başvuru formu doldurmak gerekiyor.

Dernek, bir karışıklık olmaması için webinara kayıt yaptırdığınız isimle bağlanmanızı rica ediyor. Linkler kişiye özel olarak iletilecek.

Şengül Hablemitoğlu kimdir?

1986 yılında Ankara Üniversitesi’nden mezun oldu, Aile ve Tüketici Bilimleri Anabilim Dalı’nda 1989 yılında yüksek lisansını, 1996 yılında doktorasını tamamladı. TÜBA Sosyal Bilimlerde Doktora Sonrası Yurtdışı Araştırma Bursu ile 1997 yılında gittiği ABD’de Purdue Üniversitesi Kadın Çalışmaları Programı’nda misafir öğretim üyesi olarak çalıştı. 1998 yılında Doçent ve 2005 yılında Profesör oldu, 2008 yılında Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü’ne kurucu Bölüm Başkanı olarak atandı. Görev yaptığı yıllarda Ankara Üniversitesi’nde sosyal hizmet alanında çok sayıda farklı lisansüstü programın açılmasını sağladı. 2008-2015 yılları arasında Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Dekanlık görevine seçilen Hablemitoğlu, bu görevin sonunda Ankara Üniversitesi’nden ayrılarak bağımsız bir kuruluş olan Hablemitoğlu Ankara Enstitüsü’nü kurdu. Enstitünün çalışmaları kapsamında, öncelikle aile ve yas danışmanlığı olmakla birlikte, çeşitli kuruluşlara yönelik bireysel ve kurumsal gelişim odaklı modüler eğitim programları, workshoplar düzenlemekte, aile ilişkileri, yasla başa çıkma ve sosyal hizmet alanına ilişkin çeşitli konularda seminerler vermektedir. TÜBİTAK, BAP, AB ve Ankara Kalkınma Ajansı destekli gençler ve yaşlılarla ilgili farklı projelerde danışmanlık, eğitmenlik, proje yürütücüsü ve araştırmacı olarak çalışmıştır. Uluslararası Sosyal Hizmet Uzmanları Federasyonu (IASSW)’na üyedir. Hablemitoğlu’nun temel bilim alanına ilişkin çalışmalarının yanı sıra aile sorunları, toplumsal cinsiyet, gerontoloji alanlarında ulusal ve uluslararası bilimsel dergilerde yayınlanmış makale ve araştırmaları, yayınlanmış kitapları bulunmaktadır. Halen Lefke Avrupa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Sosyal Hizmet Bölüm Başkanlığı görevlerini sürdürmekte, çalışmalarına Kuzey Kıbrıs’ta ve Ankara’daki Hablemitoğlu Enstitüsü’nde devam etmektedir.


Etiketler: yaşam, aile
İstihdam