02/12/2022 | Yazar: Kaos GL

LİSTAG’ın LGBTİ+ ailelerine yönelik webinar dizisinin “İletişimde Olmak: Duymak ve Duyulmak” konulu 22. oturumunun konuğu Umut Avcı.

LİSTAG’dan “İletişimde Olmak: Duymak ve Duyulmak” webinarı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları Derneği’nin (LİSTAG) LGBTİ+ ailelerine yönelik webinar dizisinin yirmi ikincisi, 8 Aralık Perşembe günü 20:00 – 21:30 saatlerinde dijital ortamda gerçekleşecek. Dizinin yirmi ikinci oturumunun konuğu Umut Avcı olacak. Aileler ve Avcı, “LGBTİ+ların ve ailelerinin bunca şiddet, baskı ve tehdide maruz bırakıldığı böyle bir zamanda, değişimin hayalini kuran, kaçınılmaz olarak politikleşmiş özneler olarak iletişimimizi nasıl şiddetsizleştiririz?” ve “İletişimi engelleyen, zorlaştıran alışkanlıklarımızı nasıl dönüştürürüz?” sorularına yanıt arayacak:

“İletişim bizi kendimizden öteye taşıyan; bir başkasına, eşimiz, dostumuz, arkadaşımız, meslektaşımıza, örgütlendiğimiz gruba, politik çevremize ve hatta karşı çıktığımız düzene attığımız irili ufaklı, kimi narin kimi dayanıklı, bazen işlek bazen durgun çeşit çeşit onlarca köprü…”

Hem çocuğu LGBTİ+ olan ebeveynler ve yakınları hem de bu konuda çalışan uzmanlara yönelik etkinliğe katılma için 18 yaşından büyük olma şartı var. Katılmak için başvuru formu doldurmak gerekiyor.

Dernek, bir karışıklık olmaması için webinara kayıt yaptırdığınız isimle bağlanmanızı rica ediyor. Linkler kişiye özel olarak iletilecek.

Umut Avcı kimdir?

9 Eylül Eğitim Fakültesi mezunu ve Görsel Sanatlar Öğretmeni olarak 20. yılını çalışıyor. Feminist hareketin ve LGBTİ+ hareketin bir öznesi. 2016 yılından bu yana Şiddetsizlik Eğitim ve Araştırma Merkezi içerisinde Eğitim tasarımları, antrenörlük, kolaylaştırıcılık, kaynak üretimi ve çeviriler yapmakta.


Etiketler: yaşam, aile
İstihdam