03/01/2023 | Yazar: Kaos GL

LİSTAG’ın LGBTİ+ ailelerine yönelik webinar dizisinin “İnterseks Ailelerini Nasıl Bilgilendiririz?” konulu 23. oturumunun konuğu Belgin Günay.

LİSTAG’dan “İnterseks Ailelerini Nasıl Bilgilendiririz?” webinarı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları Derneği’nin (LİSTAG), LGBTİ+ ailelerine yönelik webinar dizisinin yirmi üçüncüsü, 10 Ocak Perşembe günü 20:00 – 21:30 saatlerinde gerçekleşecek. Dizinin yirmi üçüncü oturumunun konuğu 17 Mayıs Derneği İnterseks Çalışmaları Koordinatörü Belgin Günay olacak.

Günay, interseksin temel tanımını yaptıktan sonra interseks ailelerinin çocukların hayat kalitesinin yükseltilmesi ve gereksiz rıza dışı tıbbi müdahalelerden korunması için nasıl doğru yönlendirilebileceğini anlatacak. Etkinlikte interseks ailelerinin bu tanıyla karşılaştıklarında nasıl desteklenebileceği ve bilinçlendirilebileceği aktarılacak. 21:30’a kadar devam edecek webinarda katılımcıların soruları yanıtlanacak.

Hem çocuğu LGBTİ+ olan ebeveynler ve yakınları hem de bu konuda çalışan uzmanlara yönelik etkinliğe katılma için 18 yaşından büyük olma şartı var. Katılmak için başvuru formu doldurmak gerekiyor. Dernek, bir karışıklık olmaması için webinara kayıt yaptırdığınız isimle bağlanmanızı rica ediyor. Linkler kişiye özel olarak iletilecek.

Belgin Günay kimdir?

1980 yılında İstanbul’da doğdu. Yerel gazetecilik ve freelance çevirmenlik geçmişi bulunan Günay, 2009 yılından beri interseks hak savunuculuğu yürütüyor. “intersexualshalala” adlı blog ile Türkçe’ye ilk kez interseks ile ilgili tıbbileştirilmemiş Türkçe içerikler kazandıran ve İnter Dayanışma hak savunuculuğu grubunu kuran Günay, 2022 Eylül ayında 17 Mayıs Derneği İnterseks Çalışmaları Koordinatörü olarak faaliyet göstermeye başladı. Bu kapsamda, psikolog, hukuk çalışanı, tıp öğrencisi, sosyal hizmetler uzmanı gibi meslek alanlarına interseks hakları eğitimleri veriyor, interseks görünürlüğünü artırmak için çalışıyor, yaşlı interseksler, istismara uğrayan interseks çocuklar gibi farklı alanlarda projeler yürütüyor.


Etiketler: yaşam, aile
İstihdam