20/09/2022 | Yazar: Kaos GL

LİSTAG’ın LGBTİ+ ailelerine yönelik webinar dizisinin “Toplumsal Cinsiyet ve Eşitlik 101” konulu 18. oturumunun konuğu Ebru Nihan Celkan.

LİSTAG’dan “Toplumsal Cinsiyet ve Eşitlik 101” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları Derneği’nin (LİSTAG) LGBTİ+ ailelerine yönelik webinar dizisinin on sekizincisi, 21 Eylül Çarşamba günü 19:50 – 21:30 saatlerinde dijital ortamda gerçekleşecek. Dizinin on sekizinci oturumunun konuğu Ebru Nihan Celkan olacak. Aileler ve Celkan, toplumsal cinsiyet ve eşitlik konularını düşünmenin neden çok önemli olduğunu birlikte konuşacak.

Hem çocuğu LGBTİ+ olan ebeveynler ve yakınları hem de bu konuda çalışan uzmanlara yönelik etkinliğe katılma için 18 yaşından büyük olma şartı var. Katılmak için başvuru formunu bu akşama kadar doldurmak gerekiyor.

Katılımı onaylanan kişilere Zoom bağlantı linki 21 Eylül’de iletilecek. Dernek, bir karışıklık olmaması için webinara kayıt yaptırdığınız isimle bağlanmanızı rica ediyor. Linkler kişiye özel olarak iletilecek.

Ebru Nihan Celkan kimdir?

Ebru Nihan Celkan, Şişli Terakki Lisesi’ni bitirdikten sonra lisans eğitimini Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünde, yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Pazarlama bölümünde tamamladı. 2004 yılında Volvo İş Makinalarında çalışmaya başladı. 2016 yılına kadar Volvo’da satış destek uzmanı, pazarlama uzmanı ve altı yıl süresince Pazarlama, CRM ve Satış Destek Müdürü olarak görev yaptı. Aynı zamanda oyun yazarı olan Ebru Nihan Celkan’ın Tetikçi, 17.31, Tilt, Kabuklu Sürprizli Hayvanlar, Nerde Kalmıştık?, Kimsenin Ölmediği Bir Günün Ertesiydi, Evim! Güzel Evim!, Babil, Benimle Gelir Misin? Oyunları İstanbul’un farklı tiyatrolarında sahnelenmiştir.

2017 yılında Maxim Gorki Tiyatrosu ve Oyun Yazarlığı için Yeni Enstitü (NIDS) tarafından projelendirilen KIF (Krieg Im Frieden – Parça Parça Savaş) için dünya genelinden seçilen 4 oyun yazarından biri oldu. 2017 yılında Maxim Gorki Tiyatrosu ve Oyun Yazarlığı için Yeni Enstitü (NIDS) tarafından projelendirilen KIF (Krieg Im Frieden – Parça Parça Savaş) için dünya genelinden seçilen dört oyun yazarından biri oldu. Bu proje kapsamında “Benimle Gelir Misin?” isimli oyununu kaleme aldı. KIF (Krieg Im Frieden – Parça Parça Savaş) Projesi kapsamında yazdığı “Benimle Gelir Misin?” isimli oyunu Stuttgart Şehir Tiyatrosu’nda “Last Park Standing” adıyla Ekim 2019’da prömiyer yapmıştır.

Ebru Nihan Çelkan 2019 yılında Akademie Schloss Solitude – Stuttgart tarafından her yıl beş kişiye sağlanan çalışmalarında insan hakları ve ifade hürriyetini merkeze alan sanat yaratıcılarına sunulan Jean-Jacques Rousseau bursuna hak kazanmıştır. Stuttgart’da bulunduğu sürede “Tarihle Etkileşim” festivali kapsamında Anlatılmamış Hikayeler: Toplumsal Cinsiyet ve Hafıza Yürüyüşleri projesini tasarladı ve hayata geçirdi.


Etiketler: yaşam, aile
İstihdam