03/11/2016 | Yazar: Kaos GL

Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks Bireylerin Aileleri ve Yakınları (LİSTAG) Derneği kendini feshetti.

LİSTAG Derneği kendini feshetti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks Bireylerin Aileleri ve Yakınları (LİSTAG) Derneği kendini feshetti.

Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks Bireylerin Aileleri ve Yakınları (LİSTAG) Derneği; LİSTAG’dan istifa eden eski yönetim kurulu üyelerinin yerine göreve kimse talip olmadığı için kendini feshetti.

Fesih açıklamasının ardından LİSTAG ve "Benim Çocuğum" belgeselinden Şule Ceylan, Ömer Ceylan, Günseli Dum, Hasan Metehan Özkan, Nilgül Yalçınoğlu ve Zeki Yalçınoğlu LİSTAG’ın sosyal medya hesabından yaptıkları açıklamayla, “LİSTAG Derneği kapanmış olabilir ama LİSTAG devam ediyor” dedi ve ekledi:

“Bundan sonra gerek CETAD'a gelen gerekse bize ulaşan aile ve yakınlarına LİSTAG’ın kuruluş ruhuyla destek olmaya devam edeceğiz.

“Bundan sonra tüm LGBTİ+ aile ve yakınları ile birlikte yol almak ve onların istek ve düşünceleri doğrultusunda beraberce takım ruhuyla çalışmalarımızı sürdürmek dileğindeyiz.

“Bu konudaki niyetimizi ve kararlılığımızı tüm sivil topluma ve özellikle LGBTİ+ hareketine duyururuz.”

Öte yandan LİSTAG Derneği’nin de kullandığı “Boysan’ın Evi”nin de çalışmalarına devam edeceği duyuruldu. Boysan’ın Evi internet sitesinde Sema Yakar imzasıyla yayınlanan yazıda şu ifadeler yer aldı:

“Listag Derneğinin kapanışı Yönetim Kurulunun bu görevi yürütememesi ve yerine yeni görev alacak kişilerin çıkmaması nedeniyle gerçekleştirilmiştir. Listag Derneğinin kapanış sürecini izlediği bu günlerde tasfiye olduğu bilgisini duyurmak Listag Derneği üyelerine ve destekçilerine resmi bir zorunluluktur.

“Listag Derneği kapanmış olabilir. Ancak; LGBTİ Aile ve Yakınlarına destek vermeye,
toplumda farkındalık yaratma çalışmalarına Boysan'ın Evi’nde devam ediyor.”


Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam