12/04/2021 | Yazar: Kaos GL

LİSTAG; farkındalık atölyeleri kolaylaştırıcılığı, danışma hattı kılavuzu ve medya stratejisi kılavuzlarını yayınladı.

LİSTAG’tan üç kılavuz: Farkındalık atölyeleri, danışma hattı ve medya Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks + Aileleri Derneği (LİSTAG), LGBTİ+’ların aileleri ve yakınları için üç ayrı kılavuz çıkardı.

Pandemi döneminde Ankara GALADER, Antalya, Denizli, İstanbul ve İzmir aile gruplarından katılımcılarla çeşitli çevrimiçi atölyelerde bir araya gelen LİSTAG; bu atölyelerde ortaya çıkan ihtiyaçlara cevap vermek için İsveç İstanbul Başkonsolosluğu Türk İsveç İşbirliği Bölümü desteğiyle üç kılavuz yayımlandı.

Matbu ve dijital olarak yayınlanan kılavuzlar şöyle:

*LGBTİ+ İnsan Hakları Farkındalık Atölyeleri Kolaylaştırıcı Kılavuzu

*LGBTİ+ Aileleri için Danışma Hattı Kılavuzu

*LGBTİ+ Aileleri için Medya ve İletişim Stratejisi Kılavuzu

LGBTİ+ İnsan Hakları Farkındalık Atölyeleri Kolaylaştırıcı Kılavuzu

Elmas Yılan, Filiz Kasap ve Umut Avcı’nın editörlüğü, Metehan Özkan’ın yayın koordinatörlüğünde hazırlanan LGBTİ+ İnsan Hakları Farkındalık Atölyeleri Kolaylaştırıcı Kılavuzunda eğitim ve öğrenmeye ilişkin temel atölye yöntemleri, kolaylaştırıcılık, atölyenin planlanması gibi başlıklarda öneriler sıralanıyor. Kılavuzda ayrıca toplumsal cinsiyet, önyargılar, ayrımcılık, LGBTİ+ temel kavramlar ve mitlere ilişkin egzersizler, deneyim gruplarının programları da yer alıyor. Kılavuzun kapak ve sayfa tasarımı ise Pelin Kalkan’a ait.

LGBTİ+ Aileleri için Danışma Hattı Kılavuzu

listag-tan-uc-kilavuz-farkindalik-atolyeleri-danisma-hatti-ve-medya-1

Editörlüğünü Yasemin Zeynep Başaran’ın üstlendiği, Yeşim Tuba Başaran ve Z. Necip Varan’ın eğitmenler olarak katkı sunduğu LGBTİ+ Aileleri için Danışma Hattı Kılavuzu’nda kimlikler ve açılmaya ilişkin kavramlar yer alıyor. Kılavuz, danışma hattı gönüllüsü olmak ve görüşme tekniklerine dair bilgilerin yanı sıra; hatta gelen sorular ve yanıtları da içeriyor. Kılavuzun kapak ve sayfa tasarımı ise Pelin Kalkan’a ait.

LGBTİ+ Aileleri için Medya ve İletişim Stratejisi Kılavuzu

listag-tan-uc-kilavuz-farkindalik-atolyeleri-danisma-hatti-ve-medya-2

Editörlüğünü Yıldız Tar’ın üstlendiği LGBTİ+ Aileleri için Medya ve İletişim Stratejisi Kılavuzu’nda ise hak savunuculuğunda medyanın önemi anlatılıyor. Kılavuzda çeşitli görüşme türleri için ipuçlarının yanı sıra, gazetecilerle iletişime geçerken dikkat edilebilecekler ve gazeteciler LGBTİ+ aile gruplarına ulaştıklarında yapılabileceklere dair tavsiyeler yer alıyor. Haberin 5N1K’sı gibi habere hazırlığın da hem gazeteciler hem de aktivistler açısından 5N1K’sı olduğunu aktarıyor. Kılavuzun kapak ve sayfa tasarımı ise Pelin Kalkan’a ait.

Yayınların matbu ve dijital hallerine ulaşmak için info@listag.org adresine mail atabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, medya, sosyal hizmet, aile
nefret