18/10/2012 | Yazar: Ali Erol

Lambdaistanbul Kültür Merkezi’nde her ayın üçüncü Cumartesi’si, saat 16:00’da LİSTAG ve Lambda ortaklığıyla açılma sohbetleri yapılacak.

LİSTAG ve Lambda ‘Açılma’ Sohbetlerine Bekliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Lambdaistanbul Kültür Merkezi’nde her ayın üçüncü Cumartesi’si, saat 16:00’da LİSTAG ve Lambda ortaklığıyla açılma sohbetleri yapılacak.
 
Kendi planlarınızı, deneyimlerinizi anlatmak, başka deneyimleri dinlemek, bu süreçte yalnız olmadığınızı görmek isterseniz her ayın üçüncü Cumartesi’si LİSTAG ve Lambda sizleri bekliyor. İlk sohbet 20 Ekim Cumartesi günü olacak.
 
LİSTAG’ın katkılarıyla “açılma” sohbetlerine devam eden Lambdaistanbul’un çağrısı şöyle:
 
“LGBT bireyler olarak sadece bizler açılmıyoruz. Bizimle birlikte ailemiz, yakınlarımız, arkadaşlarımız da açılıyor. Biz ve yakınlarımız, her birimiz bu süreci kişiliğimiz, sosyal çevremiz, olanaklarımız, inançlarımız ve değerlerimizle tamamen kendimize özgü yaşarken, bir yandan da benzer sorular ve kaygılarla karşılaşıyoruz. Neden açılmak istediğimiz, hangi çevrelere açılmayı tercih ettiğimiz farklılaşırken, karşılaştıklarımız, yaşadıklarımız birbirine çok benziyor. "Hiç diğer translara benzemiyorsun" cümlesini duymayan, "eşcinselliğin nedeni nedir?" sorusuyla karşılaşmayan var mı? "Nerede yanlış yaptık da bu çocuk böyle oldu?" diye düşünmemiş aile var mı? Yaşarken kafamızın karıştığı, kimi zaman korktuğumuz ve gözümüzde büyüyen açılma süreci, birbirimizle paylaştığımızda en güçlendirici deneyimlerimiz haline geliyor. Aradan zaman geçtiğinde, hüzünlü saatler içeriyor olmasına rağmen neşeyle hatırladığımız anılar haline bile dönüşebiliyor.”
 
LGBT Aileleri İstanbul Grubu (LİSTAG) Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans (LGBT) çocuklara sahip ebeveynlerin bir araya gelmesiyle 2008 yılında başlayan yolculukta İstanbul’da oluştu.
 
Lambdaistanbul Kültür Merkezi
Büyükparmakkapı, Tel Sokak, No. 2/2, Beyoğlu, İstanbul
(Klemuri Restoran’ın üst katı)
 
İlgili haber:
 
Psikiyatr Dr. Koray Başar: Aileler LGBT Çocukları İçin Birbirlerine Destek Olmalı!
 
Politik Bir Eylem Olarak Açılma Üzerine İlay Ertetik’i Dinledik

Etiketler: insan hakları, aile
nefret