24/03/2015 | Yazar: Kaos GL

Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks (LGBTİ) Bireylerin Aileleri ve Yakınları Grubu LİSTAG tüm kitapçıklarını seslendirdi ve Kürtçe’ye çevirdi.

LİSTAG’dan sesli Türkçe ve Kürtçe kitapçıklar Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks (LGBTİ) Bireylerin Aileleri ve Yakınları Grubu LİSTAG tüm kitapçıklarını seslendirdi ve Kürtçe’ye çevirdi.
 
LİSTAG, “Eşcinsel ve Biseksüel Bireylerin Aileleri ve Arkadaşları için Bir Rehber”, “Ben Bir Transseksüel Annesiyim” ve “İlk Adım” kitapçıklarını seslendirdi ve Kürtçe’ye çevirdi.
 
Boğaziçi Üniversitesi’nden LİSTAG’a destek
 
“Yakın zamanda ‘İlk Adım’ isimli kitapçığımızı yayınladık ve yakınlarının LGBTİ olduğunu öğrenen bireylerin yaşadığı süreçlere ve akıllara gelen ilk sorulara değinmeye çalıştık” diyen LİSTAG’dan Metehan Özkan, kitapçıkların seslendirmesi için Boğaziçi Üniversitesi’nden destek aldıklarını anlatıyor:
 
“Uzun zamandır tüm kitapçıklarımızı göremeyenler için ‘sesli kitapçık’ haline getirmeye çalışıyorduk, sonunda Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarının desteği ile bunu da başardık.” 
 
“Kürt anne babalara da ulaşmak istedik”
 
Özkan, Kürt ailelere de ulaşmak için kitapçıkları Kürtçeleştirmeye karar verdiklerini belirtiyor:

“Türkçe bilmeyen ama Kürtçe bilen anne babalara da ulaşmak istedik ve tüm kitapçıklarımızı Kürtçeye çevirdik. Tabii ki bu da yetmezdi, onların okuma yazma bilmeme olasılığını göz önüne alarak, Kürtçe sesli kitaçıklar da hazırladık."
 
LİSTAG kitapçıklarına sesli olarak Türkçe ve Kürtçe bu bağlantından ulaşabilirsiniz.    

Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam