21/10/2014 | Yazar: Kaos GL

Londra Metrosu’nun (LU) yayınladığı iç değerlendirme raporu, şirketin yeni politikalarının ayrımcı sonuçlarına odaklanıyor.

Londra Metrosu iç değerlendirme raporu: Kesintiler LGBT’lere adaletsiz yansıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Londra Metrosu'nun (LU) yayınladığı iç değerlendirme raporu, şirketin yeni politikalarının ayrımcı sonuçlarına odaklanıyor.
 
Demiryolu, Denizyolu ve Taşımacılık Sendikası (Rail, Maritime And Transport Union-RMT) şirketi işten atmalara, yeniden yapılandırmalara ve bilet gişelerinin kapatılmasına son vermeye çağırdı.
 
Kadınlar, LGBT’ler, etnik azınlıklar ve gençler daha fazla etkilenecek
 
Şirketin Eşitlik Değerlendirme raporu yeni politikalarla uygulanmaya başlanan kesintilerden en çok kadınlar, LGBT’ler, etnik azınlıklara mensup kişiler ve gençler gibi belirli işçi gruplarının etkileneceğini ortaya çıkardı.
 
Rapora göre;
 
-Kadınlar yalnız çalışmak zorunda bırakılarak tacize ve saldırıya açık hale getiriliyor ve lokasyonlardaki vardiyalar, seçme ve terfi kriterleri aracılığıyla dezavantajlı konumda tutuluyorlar.
 
-Siyah ve etnik azınlıklara mensup işçiler söz konusu politikalardan orantısız biçimde kötü etkileniyor, bu anlamda yeni politikaların eşitlik açısından tek bir olumlu yanı bile yok.
 
-LGBT personel tacize ve saldırıya açık hale geldikleri “yüksek riskli” alanlarda çalıştırılıyor ve yalnız çalışmak zorunda bırakılıyorlar.
 
-Genç çalışanlar yeni politikaların stajyerlik, terfi koşulları üzerindeki son derece olumsuz etkilerine maruz kalıyor ve onlar da yalnız çalışma zorunluluğu nedeniyle taciz ve saldırıya açık hale getiriliyor.
 
“Kesinti planları acımasız ve ayrımcı”
 
RMT Genel Sekreteri Bob Crow: “London Underground’un bizzat kendi değerlendirmesi, şirketin yaklaşık bin kişiyi işten çıkarmayı, geri kalanları da yeniden yapılandırmaya tabi tutmayı ve bilet gişeleri gibi temel hizmet noktalarını kapatmayı öngören planlarının son derece acımasız ve ayrımcı olduğunu gösterdi. Bu durum şirketi fırsat eşitliğinin dikkate alındığı bir işyeri olmaktan edinilen kazanımları yok sayan bir işyeri olma noktasına geriletecek” dedi. Yeni politikalarla “önemli işçi gruplarının zorunlu yalnız çalışma nedeniyle tacize ve saldırıya açık hale getirileceğini” ve “terfi alma, kariyerde ilerleme fırsatlarının da yeniden yapılandırmalar sürecinde yok olacağını” söyledi.
 
Crow, eşitlik değerlendirmesinin LU’nun tasarruf amaçlı kesinti planlarının şok edici sonuçlarını gösterdiğini ve bu politikaların neden durdurulması gerektiğini ortaya koyan daha birçok somut örneğin olduğunu vurguladı.
 
Bu haber, Kaos GL Sendikal Çalışma Grubu tarafından derlendi. 
 

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam