29/04/2014 | Yazar: Kaos GL

Hala Tanığız Platformu ve Anti Otoriter Blok, yarın görülecek Pınar Selek davası için çağrıda bulundu.

‘30 Nisan’da Pınar Selek’in Nihai Beraatini Geri İstiyoruz’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Hala Tanığız Platformu ve Anti Otoriter Blok, yarın görülecek Pınar Selek davası için çağrıda bulundu.
 
Sosyolog Pınar Selek hakkında ağırlaştırılmış hapis cezası kararının temyiz duruşması 30 Nisan 09:00’da Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nden görülecek.
 
Hala Tanığız Platformu, “bir barış aktivistinden katliam sanığı yaratmaya çalışılan” davayı hukukun hiçe sayıldığı bütün siyasi davaların ortak simgesi olarak gördüğünü belirtti. Anti Otoriter Blok da yaptığı çağrıda “Bizler; Pınar ile birlikte sokak çocuğu, Pınar’ın komşusu trans, Pınar’la el ele tutuşmuş savaş karşıtı, Pınar’la sabahlamış kadınlarız,” ifadesini kullandı.
 
Cumartesi günü ise, Ankara Feminist Kolektif’in çağrısıyla Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı’nda Pınar Selek’e destek eylemi gerçekleştirildi. Aynı gün Ankara Üniversitesi İnsan Hakları Merkezi ve Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi’nin düzenlediği “Yargıyı Yargılamak: Cezasızlık ve Siyasi Davalar” paneli katılımcıları ve LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) aktivistleri de eylemde yer aldı. Yapılan basın açıklamasında “Arkadaşımız Pınar’ı da gülmek, dans etmek, isyan etmek, yaşamak, çalışmak ve âşık olmak üzere burada yanı başımızda istiyoruz,” denildi.
 
Yarınki duruşma öncesinde 08:30’da Güvenpark’ta yapılacak basın açıklamasının ardından Pınar Selek’e destek verenler 09:00’da Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nde olacaklar.  

Etiketler: insan hakları
İstihdam