22/05/2015 | Yazar: Can Tülük

HDK İzmir LGBTİ Komisyonu, HDP milletvekili adayı Ülkü Yalçınkaya’nın da katılımıyla 80’lerde Lubunya Olmak tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı.

‘80’lerin zulmünü yıkacağız!’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
HDK İzmir LGBTİ Komisyonu, HDP milletvekili adayı Ülkü Yalçınkaya’nın da katılımıyla 80’lerde Lubunya Olmak tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı.
 
HDK İzmir LGBTİ Komisyonu’nun düzenlediği “Yeni Yaşam Renkli Hayat Festivali” 80’lerde Lubunya Olmak tiyatro gösterimiyle başladı.
 
Tiyatro gösterimin ardından yapılan söyleşide komisyon üyeleri festivalin 80’lerde Lubunya Olmak tiyatrosuyla başlamasının tesadüfi bir karar olmadığını belirtti. 80’lerde değişip dönüşen ve zorbalıkla dayatılan heteroseksist düzenin direkt olarak varoluşa şimdilerdeki ismiyle “fıtrat”a kasteden yok saymacılığına dikkat çekmek amacında olduklarını ve ayrıca 80’lerin baskısının, zulmünün dikte edenlerinin ölüp gitmesiyle yok olmadığının bilakis varislerinin elleriyle daha da zorba bir hale geldiğinin farkında oluklarını dile getirdi.
 
Tiyatro sonrası HDP İzmir Milletvekili adayı Ülkü Yalçınkaya: “Kenan Evren’in ölmesiyle devir bitmedi kapanmadı. Onu varisleri hala yaşatıyor. Bizim tüm farklılığımıza rağmen birliğimizi beraberliğimizi görenler bizleri ayırmak için değişik yaftalamalarda bulunuyorlar. Ana akım medya HDP zaten %10’u aştı gibi saptırmalarda bulunuyor. Yani sizin oyunuza ihtiyaç yokmuş gibi bir algı yanıltmasında bulunuyorlar. Kimse rehavete kapılmamalı. Her bir oy bu baskıyı yıkmak için, barajları yıkmak için çok önemli” dedi. 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam