07/07/2011 | Yazar: Kaos GL

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ilk bakanı Fatma Şahin, isimleri ‘Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ olsa bile kadınların bakanlığı olacaklarını söyledi.

‘Adı Öyle Olmasa da Bu Bakanlık Kadınların Bakanlığı Olacak’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ilk bakanı Fatma Şahin, isimleri “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı” olsa bile kadınların bakanlığı olacaklarını söyledi.
 
Kadın örgütlerinin tepkilerine ve 6 Haziran’da Başbakanlığa iletilen üç bini aşkın imzaya rağmen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz muhafazakar demokrat bir partiyiz. Bizim için aile önemli" demiş; Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı’nın yerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kurulacağını açıklamıştı.
 
Alandan sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yürüten Selma Aliye Kavaf’tan görevi devralan Şahin, “yaşlıların, özürlülerin, çocukların, kimsesizlerin ’kimi’ olmaya devam edeceklerini” belirterek, isimleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olsa bile kadınların bakanlığı olacaklarını söyledi.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı için yeni kabinenin tek kadın bakanı olan Fatma Şahin, Başbakanlık Toplantı Salonu’ndaki devir teslim törenine eski Bakan Kavaf ile birlikte girdi.
 
Bakanlık döneminde, eşcinselliğin biyolojik hastalık olduğunu söylediği için büyük tepki toplayan ve yeni dönemde milletvekili adayı gösterilmeyen Kavaf, nöbet değişimi yaptıklarını ifade ederek, iki yıl boyunca görevini titizlikle yerine getirme gayreti içinde olduğunu anlattı.
 
Kavaf, Bakanlığa bağlı kurumlarda hizmet alan çocukların, yaşlıların ve özürlülerin devletin koruması altında kendilerine emanet edildiklerini dile getirerek, çocukların kendi ayakları üzerinde durabilen insan olabilmeleri noktasında bir bakan sorumluluğunun yanı sıra bir anne şefkati, abla yakınlığında olduğunu söyledi. Kavaf, yaşlılara da bir evlat yakınlığı ve sıcaklığı içinde olmaya gayret gösterdiğini belirtti.
 
Bundan sonra bu görevi Fatma Şahin’in yürüteceğini ifade eden Kavaf, Şahin’e başarı dileğinde bulundu.
 
“Genel başkanımın, Başbakanımın yüksek ufku, vizyonu”
 
Bakan Şahin de konuşmasında büyük bir onuru, şerefi ve heyecanı yaşadığını belirterek, bunu devir teslim töreninden çok misyonun emaneti olarak gördüğünü söyledi.
 
AKP’nin “önce insan” diye yola çıktığını, insanı merkeze alan bir yönetim anlayışıyla büyük bir başarı hikâyesini bugüne getirdiğini anlatan Şahin, yaşlı, genç, özürlü, kadın ve erkek, toplumun bütün kesimlerinin birinci sınıf vatandaş olduğu bilinciyle, yaşam kalitesini yükseltme mücadelesini de çok önemseyerek bu noktaya geldiklerini kaydetti.
 
Şahin, “AK Parti misyonunda kat kat emek vardır, kat kat gözyaşı vardır, kat kat millet duası vardır, inanç vardır, azim vardır, kararlılık vardır. Genel başkanımın, Başbakanımın yüksek ufku, vizyonu ve Türk kadınlarına çizdiği yolla bu başarı hikâyemizi sürdürmeye devam edeceğiz’’ dedi.
 
“Hak aramada kadınların mücadelesini takip edeceğime söz veriyorum”
 
Bakan Kavaf ve ekibine, bu kurumsal yapıda emeği olan herkese çalışmalarından dolayı teşekkür eden Şahin, şöyle konuştu:
 
“Yola çıkarken ’Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Biz kimsesizlerin kimi olacağız’ dedik. ’Kimsesizlerin kimi’ olabilmek adına bugün bakanlık yeniden yapılanıyor. Tek çatı altında toplanıyor. Burada özellikle yaşlılarımızın, özürlülerimizin, çocuklarımızın, kimsesizlerin kimi olmaya devam edeceğiz. Şunu unutmayalım ki ’Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ tanımı olsa bile bu bakanlık, kadınların bakanlığı olacaktır. Hak aramada kadınların mücadelesini bütün milletvekili arkadaşlarımla takip edeceğime size söz veriyorum. Şuna inanmanızı istiyorum ki haksızlığa uğramış bir kadın varsa bunun bütün hakkını bu ekip birebir takip edecektir. Boynu bükük bir evlat varsa onun boynunu düzeltmek, ona analık yapmak bu ekibin görevi olacaktır. Yaşlılarımızın evladı, çocuklarımızın anası, bacısı olacağız. Bugün ben buradaysam, bugün önemli bir emaneti teslim alıyorsam, AK Parti misyonunun ve AK Parti teşkilatının bir başarısı olarak bunu görüyorum.”
 
Şahin, iki milyon üyesiyle dünyanın en örgütlü kadın hareketi olduklarını vurgulayarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ’’Artık kadınlar siyasetin nesnesi değil öznesi olacaktır’’ sözünün tesadüf olmadığını, TBMM’de en yüksek katılımla gördüklerini kaydetti.
Mücadelelerinin başarıyla sonuçlanacağını vurgulayan Şahin, Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal bir hukuk devleti olduğunu ve sosyal devletin gereği olan şeyi Bakanlık olarak yapmanın kararlılığı ve azminde olduklarını bildirdi.
 
Şahin, hakça paylaşımın takipçisi olacaklarını, yokluğun, yoksulluğun mücadelesini yapacaklarını, amaçlarının insanların yaşam kalitesini yükseltmek olduğunu, bunu da her türlü ayrımcılığı reddeden politikalarla yapacaklarını söyledi.
 
Gaziantep’in ilk kadın milletvekili: “Yarınlarımız çok daha iyi olacak”
 
Gaziantep’in ilk kadın milletvekili olduğunu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun ve Gaziantep’in ilk kadın bakanı olmanın onur, şeref ve haysiyetini yaşadığını dile getiren Şahin, Allah’tan kendisini mahcup etmemesini temenni etti.
 
Şahin, konuşmasını ’’Bugün dünden daha iyiyiz. Yarınlarımız çok daha iyi olacak’’ sözleriyle bitirdi.
 
Konuşmaların ardından Selma Aliye Kavaf, Fatma Şahin’e çiçek vererek hayırlı olsun dileğinde bulundu. Fatma Şahin de Kavaf’a çiçek verdi.
LGBT örgütlerin yanı sıra kadın cinayetlerine sessiz kalmakla kadın örgütlerince eleştirilen eski Bakan Kavaf, Şahin tarafından uğurlandı.
 
 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam