22/10/2013 | Yazar: Kaos GL

Avrupa’nın her bir yanından gelecek LGBT örgütleri, yeni Yönetim Kurulunu seçmek ve öne çıkan insan hakları alanlarını tartışmak için 23-27 Ekim’de bir araya geliyor.

‘Aile’ temalı ILGA-Europe yıllık konferansı yarın başlıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Avrupa’nın her bir yanından gelecek LGBT örgütleri, yeni Yönetim Kurulunu seçmek ve öne çıkan insan hakları alanlarını tartışmak için 23-27 Ekim’de bir araya geliyor.
 
“Aile önemlidir! Kalplere ve zihinlere ulaşmak” teması ile, 17. ILGA-Europe yıllık konferansı Hırvatistan’ın başkenti Zagrep’te gerçekleşecek. Avrupa Konseyi üyesi ülkelerden gelecek LGBT örgütleri, 23-27 Ekim tarihleri arasında buluşacak.
 
Üye örgütler, yeni Yönetim Kurulunu seçmenin yanı sıra, aile temalı paneller ve tartışmalarda da buluşacak. Ayrıca işçi sendikaları ve LGBT’ler, taşıyıcı annelik ve yapay gebe kalma yöntemleri, LGBTI kimliklerinin patolojikleştirilmesi, stratejik bir eylem olarak hukuki dava yürütme ve gelecek yılın Avrupa Parlamentosu seçimleri konuları gündemde olacak.
 
Avrupa Parlamentosu parlamenterleri ve LGBT Inter-Grup Eşbaşkanları Ulrike Lunacek ve Michael Cashman, konferansın onur konukları olacak.
 
Kaos GL temsilcisi Nevin Öztop, konferans sırasında Avrupa Komisyonu Genişleme Ünitesi’nden temsilciler ile bir araya gelecek.
 
Öztop aynı zamanda, “ILGA-Europe’un Stratejik Davalama Çalışmalarının Değerlendirilmesi” temalı panelin moderasyonunu yapacak. Macar örgüt Hatter’den Tamas Dombos, İtalyan örgüt Certi Diritti’den Yuri Guiana ve ILGA-Europe’dan Nigel Warner, panelin konuşmacıları olacak.
 
Örnek davalamalar üzerine çalışan ya da bu alanda çalışmak isteyen LGBT temsilcileri, sözkonusu panelde bir araya gelecek.  

Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam